Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy viselitek, ha a gyermeket...

Hogy viselitek, ha a gyermeketek azt mondja apát szereti, anyát meg nem?

Figyelt kérdés
Tudni kell,hogy a fèrjem este 6 után èr haza kora hajnaltòl, tehát nem könnyű nekem sem itthon gyerek, háztartás, mellette sportolok, ha tudok, az kikapcsol, anyòsom szokott segìteni nèha, itt laknak a közsègben. Nem sok türelme van a fèrjemnek, vagyis inkább úgy mondanám, hogy kevesebb, mint nekem, de dolgozik magán azèrt. Jò apuka,fürdet, altat, játszik vele, rajong èrte, termèszetesen nagyon örülök, hogy imádják egymást.. Kb 3 òrát tölt a fiával naponta ugye. Kisfiammal mostanában nehèz, dackorszakos, nèha csapkod is, múltkor pofán ütött, nyilván nevelem, de nèha nekem is baromi nehèz, pedig foglalkozom is vele, játszunk, főzünk, èpìtünk, sokat vagyunk kint, cipelem állandòan fel a harmadikra, vásárolunk, szeretgetem, mondòkázunk, festünk legozunk..de olyan hosszú egy nap, főleg ha rossz az idő. Amilyen ragaszkodò, bújòs volt, nagyon megfordult velem szemben. Sajna szoktam nèha kiabálni, 1x reflexből a popsijára csaptam, mert nagyon kiborìtott már. Nem vagyok tökèletes, vállalom is, marcangolom is magam, hogy szr anya vagyok, szòval nem kell ezt ecsetelni, hogy ìgy van. A fiam állandòan apa, apa. Apával fürdik, apa adhatja rá a pizsit, ő krèmezheti. Apát szereti, ma azt mondta nekem anyát nem szereti. Èn mindig bocsánatot kèrek tőle, ha kiabálok, mindig mondom, hogy anya is nagyon szeret. Olyan rosszul esett nekem ma ez, hogy sìrva fakadtam, sok rajtam a nyomás mostanában, egyszerűen èn kìnlòdok vele ès nem szeret, nem ragaszkodik hozzám már úgy. Jò, mondjuk az esti altatásnál is találgat, egyszer hogy apa kell, aztán mègis jött, hogy anya...velem aludt el. Lehet most gyerekesnek ìtèltek, de akkor is rosszul esnek ezek, tudom, mèg csak alig 2,5 èves, de hát emberből vagyok, kiborultam. Amikor látta, hogy sìrok, odajött, megölelt. Nem akarom elcseszni, sajnos nehezebb, mint gondoltam, nèha úgy èrzem már ez az itthonlèt megőrìt ès nem tudok olyan anya lenni, mint amilyen szerettem volna. Úgy irigylem azokat, akik mindig nyugodt hangnemben szòlnak, nem kiabálnak, uram bocsá sosem ütöttek rá a gyerekükre. Ti hogy èlitek meg az ilyen mèlypontokat? Dolgozni csak decembertől tudok visszamenni...
2023. márc. 10. 09:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy 2,5 évestől nem szabad a szíveden venni az ilyen kijelentéseket. Nem is gondolta komolyan illetve abban a pillanatban talán, de nem érzi ennek a kijelentésnek a súlyát természetesen. Az enyémek is mondtak nekem ilyet piciként pedig imádnak, egyszerűen ne vedd komolyan!
2023. márc. 10. 09:45
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk fordítva van. A férjem nem veszi a szívére, mert látszik a fiunkon hogy imád mindkettőnket. Ők még beszélnek néha össze-vissza, nem érzik a súlyát még.

Nekem ha mondja hogy anya, nem szeretlek, én már csak annyit mondok rá, hogy persze, nem hát :) és akkor nevet ő is.

Szerintem Te most azért borultál ezen így ki mert alapból besokalltál már egy kicsit.

De amúgy szerintem nincs olyan anyuka aki mindig nyugodt hangnemben szól. kizárt.

2023. márc. 10. 09:49
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is apás volt, kicsit hiperaktív szófogadatlan. Voltak bajok, főleg hogyha egyik szülő enged, mert ugye keveset van vele, a másik pedig nem enged, mert már az agyára megy mert egész nap vele van és semmi pihenőideje nincs. Most 5 éves. Minden nap mondja, hogy szereti apát és anyát is. Egy angyal.
2023. márc. 10. 09:57
 4/14 anonim ***** válasza:
86%
Alig várom, hogy végre “apát szeresse” és ne engem 😂 jó persze elhiszem, hogy rosszul érintett de inkább csak kimerültnek tűnsz. Az ismerősöm 2 éves gyereke még néha azt is összekeveri, hogy apa anya 😅 gondolhatod mennyire gondolja komolyan, hogy nem szeret.
2023. márc. 10. 10:15
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Úgy lehet elviselni, ha nem veszed komolyan, mert nem is az. Én mar megfigyeltem, hogy minden gyerek életében eljön az a pont, amikor rájön, hogy ő a sztár a családban, minden családtag az ő szeretetéért verseng és ezzel elkezd visszaélni. Élvezi a helyzetet és teszteli az embereket, figyeli a reakciójukat az ilyen beszólásokra. Nyugi, apának is fogja még mondani. Ugye, ott kívülről pontosan tudnád, hogy nem igaz? Na, ugyanez van nálad is, csak nem tudod kívülről nézni.
2023. márc. 10. 10:17
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, hogy nem leszek megértő. Hogy a fenébe lehet komolyan venni amit egy 2 és fél éves gyerek mond?! Mennyi baromságot beszél egy ennyi idős gyerek nem vetted még észre?
2023. márc. 10. 10:25
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem azt jelenti, hogy nem szeret, vagy nem kötődne hozzád. Hanem a gyerek egész kibszott nap veled van..neki is szüksége van a másik szülőre is.
2023. márc. 10. 10:47
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Hát nem tudom.. Nálunk én vagyok, voltam vele mindig 0/24,apa kb 1 órát,mert miután hazaer már én furdetem, altatom, velem alszik. Imádja az apját is, de csak nekem mondja, hogy szeret.

Attól h9gy kicsi még nem hulye és nem baromságokat beszél ahogy itt írták.. Azt mondja amit az ő szintjén érez.

2023. márc. 10. 10:56
 9/14 anonim ***** válasza:
28%
Most is azt írod, hogy te kinlodsz vele. Érzi a hozzáallasod. Apa meg orombol van vele.
2023. márc. 10. 10:57
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván apa a különleges, mert vele keveset van. Én is a lelkemet kiteszem a fiamért, de mégis teljesen felvillanyozza, ha hazaér a férjem. Ugyanígy, ha átjön a nagyi stb.

Ettől még téged is szeret, sőt hozzád erősebben kötődik. De egy pici gyerek fejébe nem fér bele egyszerre, hogy apát ÉS anyát is szeretem. Váltogatja. Simán imádja az apját és utál téged az egyik percben, és fordítva a következőben. Ennek az idegrendszer fejlődési állapota az oka.

Szóval ne a szavaira alapozz. Kihez bújik, ha beteg? Na ugye. Te vagy vele többet, nem kell féltened a kötődést az apjától.

2023. márc. 10. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!