Félre húzza a száját sokszor a 2,5 éves gyerekem. Más tapasztalt már ilyet?
Szimmetrikus az arca (a szája is), a járása, normális a beszéde. Amikor mondom neki, hogy mosolyogjon vagy biggyessze le pl a száját, akkor szépen megcsinálja és szimmetrikus neki, viszont vannak pillanatai az elmúlt napokban amikor balra, lefelé húzza az alsó ajka bal oldalát, elég rendesen. Nem gyors rángások, inkább hosszabb pillanatok, beszéd közben is akár. Eleinte akkor vettem észre amikor hisztizett és folyton azt mondta, hogy "Nem!", viszont nyugodt, illetve fészkelődő és izgatott állapotban is láttam nála.
Nem tudom melyik nap kezdődött pontosan, mert elég keveset csinálta, kedden pedig más (furán kiálló csont) miatt neurológus is látta, de akkor ez még nekem nem tűnt fel, max 1-2x láthattam szerintem, ezt nem mondtam az orvosnak. Már lehet akkor is csinálta ezeket a szájmozdulatok itthon, de nem 100%. Az orvosnál nem hiszem. Megvizsgálta őt a doki, beszélgetett vele, ruha nélkül járatta, nézte a mozgását, reflexét, rendben találta.
Elkezdődött a dackorszak, így rengeteget hisztizik. Miután legrosszabb dolgok átfutottak az agyamon gondoltam arra is, nem-e a stressztől van. Az egyik foga csak 3/4-ig volt kinn pár hónapja, arra is gondoltam nem-e az zavarja most, de azt mondja nem fáj. Régebben pl egy időben sokat pislogott mind a két szemével, azt szépen elhagyta.
Gyerekorvoshoz viszem csütörtökön és neurológushoz is visszaviszem szerintem.
Más tapasztalt már ilyet vagy hasonlót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!