Hogyan szoktassam le 15 hónapos babámat az éjszakai evésről?
Sokáig szépen átaludta az éjszakát, 11 hónapos kora óta viszont újra felkel éjszaka enni! Víz, tea, gyümölcslé nem segít csak a tápszert hajlandó elfogadni. Ha nem kapja meg, akkor sikítva üvölt és nem tudom visszaaltatni.
Pedig kiadós uzsonnát kap, rendesen bevacsorázik és fürdés után még egy adag tápszer is becsúszik. Egyáltalán nem duci baba, 83 cm és 9,75 kg, szóval nem tartom kizártnak, hogy kell neki ez az éjszakai tápszer, csak nem hajnali kettőkor kérné... :-)
Felkelek hozzá minden éjjel, de most már tervezzük a kistesó érkezését, és jó lenne megoldani ezt a dolgot.
Adnátok tippeket? (A sírni hagyás kivételével, az nem az én műfajom.)
Köszönöm!
Szia!
Az én fiam 18 hónapos,és kb 1 hónapja kezdtük el leszoktatni,mert ő is inkább csak unalmában evett éjjel.Én vizet adtam neki amikor felébredt éjjel,és csak akkor adtam kevesebb tápszert amikor már tényleg nem hagyta abba a vízre a nyafogást.Nálunk bevált a víz,de ha nektek nem jön be,nekem azt is tanácsolták,hogy egyre kevesebb tápszert egyre kisebb lyukú cumival add éjjelre neki,és így is le fog szokni róla,mert bealszik,hogy jobban meg kell dolgoznia a kajáért.
Sok sikert!
Erre nem is gondolta, hogy csökkenteni a tápszer mennyiségét fokozatosan, pedig annyira kézenfekvő. :-)
Köszönöm az ötletet, kipróbáljuk!
Esetleg a csökkentés ütemére van valami javaslatod?
Hát talán én úgy csinálnám,hogy 2-3 naponta csökkenteném.Ha meg nem elég neki akkor azt úgyis jelzi,és akkor adhatsz még.Nekem nagyon gyorsan leszokott a fiam,de ha nehezebb az éjszakája,akkor én is szoktam adni neki még tejet.(Úgy képzeld el kb,hogy este megiszik 320 ml-t,és ha ébred éjjel,és kell neki adnom akkor adok 130 ml-t.Tehát jóval kevesebbet!)Nagyon ritka,hogy kell neki adnom,kb az 1 hónapban ha 2szer adtam.Ja,és lehet,hogy fog sírni,mert jobban kell "küzdenie" a tejért,de valószínűleg 1 hónap alatt leszokik.(Legalábbis nekem ezt mondták.)
Örülök,hogy segíthettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!