3.5 éves kislányom bőre télen nagyon száraz, szinte ekcémás. Főleg fürdés után, foltokban piros és érdes. Mit használjak fürdéshez és testápoláshoz? Próbáltam már a babét az elég jó volt.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Nekem egyébként a gyógyszertári fürdető vált be és a gyógyszetári cremor aquosus nevű krém. Ez olcsó, a patikusok keverik de nagyon jó.
Ès már jobb lett?
Az én gyerekeimnek is ilyen száraz böre van.
De már én is találtam egy két megoldást.
Az én gyermekemnek is atópiás dermatitisze van 3 hónapos korától. A legdurvábban 8 hós koráig tartott, akkor homeopátiával és az étrendem megváltoztatásával sikerült felhozni és szintben tartani az állapotát. Azóta fürdés után főleg, de egész nap a két lábszárán piros száraz foltok vannak. Mi egy darabig a Babé-t használtuk, de abbahagytam. Nagyon jól hidratál, nem is azzal volt a baj. Hanem, hogy nagyon csípte a bőrét ott ahol a foltok vannak, sírt mindig bekenés után.
Így most nívea testápolót használunk. Annyira nem hidratál mint a babé, nehezebben is szívódik fel, nem annyira hatékony, de legalább nem csípi és ezzel a krémmel remélem tartani tudjuk ezt az állapotot és nem lesz rosszabb. Sajnos jobb sem lett tőle.
Reménykedem, hogy kinövi. A lényeg, hogy Őt abszolút nem zavarják a foltok, nem okoz kellemetlenséget és én ezzel tökéletesen elégedett vagyok. Ahhoz képest, hogy pici baba korában véresek voltak a hajlatai és nagyon viszketett.
24 hós csemete anyukája
én is ekcémás vagyok sajnos.Ami a legjobban enyhített a viszketésen,szárazságon az a sima Bephanten kenőcs.
Tudom hogy inkább popsikenőcs,de a gyógyszertáros ajánlotta.
Ha a szám kirepedezik(meg hát sajna ott is ekcémás)oda is rákenem.És ami a legjobb: egyáltalán nem csíp.Nincs benne színezék és illatanyag se.Jó zsíros krém.Nekem nagyon jól bevált!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!