Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idős gyereket lehet...

Mennyi idős gyereket lehet picit egyedül hagyni? Mit csináltok, ha az egyik ezt a másik azt akarja csinálni?

Figyelt kérdés
4 és 2 éves gyerekek, a nagyobbik (tudom hogy kicsi, de)fejlett a korához képest és nyugis típus. Nem akar kimenni, a szobájában szeretne egyedül játszani, minket meg kizavar. A kicsi meg állandóan mutat az udvarra, hogy ki akar menni. Ki is vinném, de a nagy meg hisztizni, hogy nem akar. Én is inkább kimennék, végre szép az idő, tök jókat tudunk játszani. De nem nem nem. A kicsi meg ott áll az ajtóban és csapkodja, hogy menjünk ki. Nagyon rossz lenne őt a házban hagyni? Bármikor utánunk tud jönni az udvarra. Te mit tennél?
2023. febr. 25. 14:04
1 2
 11/15 babyboom567 ***** válasza:
63%
nem hagynám bent a 4 éves,kizárt dolog.
2023. febr. 25. 18:22
 12/15 anonim ***** válasza:
85%

Mi úgy csináljuk, hogy x ideig azt játszuk, amit az egyik szeretne, utána, amit a másik. Megbeszéljük, hogy melyikükkel kezdjük. Nem mondom, hogy sosincs nincs hiszti, de most már egyre ritkább, mert mindketten megtanulták, hogy ez a rendszer.

Egyébként egy webkamera/kamerás bébiőr jó ötlet lehet a nagyobb szobájába.

2023. febr. 25. 18:33
 13/15 anonim ***** válasza:
64%

Én nem hagynám bent. Mindkettőnek kell a levegő, így a kintlét a napi rutin része lenne, ha tetszik, ha nem, sajnálom. Nyilván játszani sem mindig ugyanazt akarnak veled, vagy enni, vagy nem akar oviba/bölcsibe menni vagy nem tudom. Vannak azért ilyen helyzetek, amikor ketten kétfelé húznak. Megtanulják a türelmet, az empátiát, azt hogy nem egyedül vannak a világon és nem mindig az ő akaratuk érvényesül. Szerintem ez ennyire egyszerű, amikor egyedül vagyok velük, de sokszor akkor is, ha az apjuk is itthon van, hiszen szeretünk családként időt tölteni, közösen játszani. Megbeszéljük és az óra is nagyon jó megoldás. Gézukám ne hisztizz kérlek, gyere kimegyünk hintázni egy kicsit a hugival, ha a 6-osra ér a nagymutató akkor pedig bejövünk és azzal játszunk, amivel te szeretnél. Van olykor hiszti persze, de inkább ez, minthogy valakinek valami baja legyen. Mellesleg a hiszti kb. addig tart, amíg ki nem érünk. Én az udvarból nem látok be, emelt alapú a ház, amikor pedig időt szeretnék tölteni a gyerekeimmel, nem nézegetem a kamerán az egyiket a másik mellől, pláne, hogy egy 4 éves nettó 3 másodperc alatt átsétál máshova játszani, az egész házat bekamerázni meg nonszensz. Amúgy nem vagyok egy paramami, de az "idő megosztás" ilyen téren nekem alapelvem, hogy ne hülyüljek meg.

Sanyarú sorsa van a gyerekeimnek.

2023. febr. 25. 19:54
 14/15 anonim ***** válasza:
39%
Még jó hogy a kérdező leírta, hogy a nagyobb gyerek egyedül szeretne játszani, nem az egész családdal 😂😂😂😂
2023. febr. 26. 09:35
 15/15 anonim ***** válasza:
33%
Játszhat az udvaron is egyedül nyugodtan...
2023. febr. 26. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!