Egyedül anyák? Ti hogy élitek meg az egyedüliséget? Mit csináltok, bölcsi, ovi után?
Sok mindent, vagy barátnő jön át, akinek hasonló korú a kicsije, vagy mi megyünk át hozzájuk, nagyszülőkhöz megyünk, játszóházba, ha nem esik az eső sétálunk, futóbiciglizünk, kacsákat etetünk a tónál, menhelyre kutyusokat sétáltatni, simogatni.
Otthon mesélek, mondókázok énekelek neki míg vacsorát készítünk, vagy még a régi mese hangkazettáimat hallgatjuk, esetleg youtubon keresek neki való zenét, arra táncolunk, beöltözünk vicces jelmezekbe és parádézunk.
Igaz, én nem vagyok egyedülálló szülő, de a férjem két hetente két napot van itthon.
Pontosan ugyanez van. :-( nem beszél még csak mutogat. Találjam ki mi baja mit szeretne. Ráadásul folyton csinálni kell valamit mert unatkozik
:-( de igazán semmit nem lehet vele csinálni. Sem egy jó rajzolast mert 5 perc után megunja. Az igazság az, hogy kedvem lett szegve. Biztosan találnék tuti dolgot, de hogyan ha nincs kedv hozza? :-( szörnyü egyedül. :-(
Hagyd, hadd találja fel magát. Én szenvtelenül szánok magamra időt, hogy meglegyen a lelki békém. Naponta 2x félórát tutti netezek, addig ő elvan. Ha nincs igénye rám épp, akkor nem nyüstölöm, néha elkapom egy egy puszira/csikire, amúgy csinálom a házimunkát vagy ügyintézek telefonon vagy emailen.
Játszani is szoktunk, szeret segíteni a házimunkában, a mosás és a teregetés a kedvence.
Vegyetek háziállatot, nem lesz olyan üres a lakás. Egy hörcsög vagy egy tengerimalac is öröm lesz. Inkább az utóbbi, az barátságosabb, strapabíróbb és meg is eszi a sok zöldség és gyümölcshéjat, amit kidobnátok.
Ne legyel lelkiismeretfurdalásod, ha bambulsz. Nyugodtan csinálhatsz olyan dolgokat is, amik neked jók, nem kell kompenzálásképp körülugrálni a gyereket. Másrészt neki is hasznos az unatkozás, fejlődik a személyisége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!