Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire nehéz az élet 3 vagy...

Mennyire nehéz az élet 3 vagy 4 gyerekkel? Közületek van olyan aki mondjuk 3 gyerekes anyuka?

Figyelt kérdés
Jó testvérek? Mennyi idősek?
2023. febr. 25. 09:20
 1/10 anonim válasza:
59%
1 gyerek könnyű,meg sem érezni,2 gyerek nem dupla nehéz,hanem többszörös.3 nagyon nehéz lehet...nekem 2 van,de ha csak az egyik van itthon csak,nagyon laza.
2023. febr. 25. 09:35
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

3 van, még élek. Nagyon nehéz a harmadik első éve volt a 2 éves, nagyon hisztis középső szívvidító társaságában.

Aztán most, hogy nyolcadikos a nagy volt egy mélypont, hogy amíg vele nyomattam a felvételi teszteket göndörödő hajjal, és a frissen felsős középsővel próbáltunk képbe kerülni a történelem rejtelmeivel, addig a kicsi hármast kapott matekból, mert kiderült, hogy nem érti a szöveges példákat, de egyszerűen nem maradt rá agykapacitásunk.

Viszont mára belázasodtam, és tökre vigasztaló az a tudat, hogy ha az egész napot ágyban felve töltöm a gyakorin szörfölgetve, akkor is el tudják látni magukat most már.

Szóval sokszor nem könnyű, de ha benne van az ember, viszi az áramlat úgyis. :)

Egész jó tesók amúgy, a középső kis kaméleon, és tud a naggyal kamaszkodni is, és a kicsivel autókat tologatni is, amennyit meg veszekednek, annyi kell. O:)

2023. febr. 25. 09:56
 3/10 anonim ***** válasza:
22%
Ja 1 gyereket meg se érezni. Érdekes én olyan 2-3 gyerekesekkel beszéltem, akiknek az összes gyerekük végig alussza az éjszakát, az enyém meg 3 elmúlt és még soha nem fordult elő ilyen. Ők a tobb gyereket ide oda passzolgatjak, én meg soha. Én rengeteget foglalkozok vele, időt energiát nem kímélve, ők moziba járnak mert a gyerekekre a szomszéd is tud vigyázni mert ehhez vannak szoktatva. Az én gyerekem 2 évesen folyékonyan, helyesen beszélt, az övék nagyobb korukban se. Szóval nem mondanám hogy nehezebb a több gyerek, csak ki mennyit akar beletenni.3 gyereknel egyikre se jut megfelelő idő.
2023. febr. 25. 11:06
 4/10 anonim ***** válasza:
71%
3as: 4 gyerekem van, a 2 éves nálunk is folyékonyan beszél, úgyhogy ez nem azon múlik. Lepasszolgatni se szoktuk őket, mivel nincs kinek és azt sem gondolom, hogy nem jutna mindegyikre elég idő, mindig megtaláljuk a módját. Az éjszakát meg végigalusszák amúgy, úgyhogy a féejemmel is megtaláljuk a kis szabad időnket kettőnkre.
2023. febr. 25. 11:22
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

3# konkrétan felnyerítettem eme ritka okos íráson. 😂🤷‍♀️

Szóval aki képes önmagára is időt fordítani, meg a házasságára is az elhanyagolja a gyerekét, veled ellentétben aki majomszeretettel csüng a gyermekén, és helikopter mód repked felette el nem eresztve.. Értem..😂🤦‍♀️

2023. febr. 25. 12:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is egy gyerekem van, de szerintem is vicces megnyilvánulás volt ez. Nem érzem könnyűnek, de azért ilyen szinten sarkítani és általánosítani túlzás. Egyszerűen csak le lehet írni, hogy Te nem érzed könnyűnek egy gyerekkel. Más meg leírhatja, hogy így három gyerek távlatából egy már annak tűnt. Ennyi.

3+ gyerekes ismerősök viccesen azt szokták mondani, hogy az első kettő durva volt, a harmadik (és a többi) már felnő, mint a dudva. De ott van a "cumi visszaadós" humoros példa is. (Az elsőnél még fertőtleníted a földre esett cumit, a másodiknál lenyalod, a harmadiknál szólsz a kutyának, hogy hozza vissza.)

2023. febr. 25. 13:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3 gyerekem van, de nagy a korkülönbség, a legnagyobb 18 éves, így azt mondom, hogy nem nehéz. Ha mind a 3 pici lenne, akkor “befonnám a szemöldököm”. Egy nehézség van, hogy a kicsi rossz alvó. Emiatt zombi vagyok, de ez nem a gyerekek száma miatt.
2023. febr. 25. 13:29
 8/10 anonim ***** válasza:
Mi hárman voltunk testvérek, én vagyok a legidősebb, 3 év korkülönbségekkel. Gyerekkorunkban sok 3 gyerekes család volt körülöttünk, és én azt figyeltem meg, hogy 90%-ban a 3. gyerekre már egyszerűen nem maradt energia, és tényleg csak úgy felnőttek a világba. Egy ideig én is 3 gyereket szerettem volna, egy van, 2 hónapos, egy is marad valószínűleg, engem teljesen taccsra vág ez az újszülött korszak (és tudom, hogy ennél még nehezebb lesz). Imádom, nagyon-nagyon cuki, de annyira fáradt vagyok, hogy nem szeretném újrakezdeni. De ez én vagyok, másnak valószínűleg könnyebb.
2023. febr. 25. 19:15
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 4 gyerekem van, és valóban kevesebb idő jut a többedik gyerekre, mint az elsőre, aki nálunk sokáig, 7 éven át volt egyke. De ez már 2. gyereknél is igaz, és nem minden helyzetben és mértékben hátrány. Szerintem mi a többedik gyerekeinknek tudtuk nyújtani az optimumot, az elsőnél túlzásokba estünk, de annak is megvolt a szépsége. Most 14, 7 és 4 évesek a gyerekeim, a legkisebb pedig még nincs féléves se. A két kicsi nem alussza végig az éjszakát, és nem alszanak el egyedül, fáradtak vagyunk, és vannak nehéz pillanatok, de jóval több a felemelő. Szerintem nagyon jó testvérek ők négyen, főleg a 3 kisebb van nagyon együtt.

Nálunk sokat jelent, hogy heti egyszer a nagyszülőnél lehetnek, de általában csak négyből kettő megy, nagy ritkán három, így teljesen gyerekmentes időink egyelőre nincsenek. Majd lesznek, ha kicsit nagyobb lesz a babánk.

Amíg 2-3 gyerekem volt, és próbáltam minden egyéb téren is helytállni, küzdöttem, mint malac a jégen. Mióta megérkezett a negyedik, lélekben teljesen az anyaságnak adtam magam most jópár évre, és ettől könnyebbnek élem meg a dolgokat.

2023. febr. 25. 23:23
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szerintem azért jó az, ha egy gyereknek van tesója, (persze mindenki maga dönti el, mennyi gyereket szeretne, és mennyivel bír el) sajnos nekem nincs így nem számíthatok majd senkire ha a szüleim már nem lesznek :(

2023. febr. 26. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!