Milyen 3 gyerekkel az élet?
Mi eleve hármat terveztünk, és boldogok vagyunk, hogy itt vannak. Szóval szerintem számít, hogy az ember eleve erre készül minden szinten.
Ami nehéz, az a testvérek állandó rivalizálása, féltékenykedése. Meg amikor még a legkisebb baba volt, és sokáig szopizott, akkor nehéz volt megértetni a nagyobbakkal (akik akkor három évesek voltak, ikrek), hogy anya most nem tud felállni, tessék addig ellenni... viszonylag gyorsan ki lehet tapasztalni, hogy hogyan tudsz időt nyerni, nagyban főzni, mosni, stb, de persze így is vannak nehezebb napok.
Ha összefogtok a férjeddel, akkor minden könnyebb, úgymond egymás keze alá dolgoztok.
De bármilyen fáradt is vagyok, mindig elfog egy semmihez sem hasonlítható öröm, amikor vacsoraosztásnál kiteszem a három kistányért... meg előkészítek három kis inget, három nyakkendőt... és amikor két kezemmel két kis buksit simogatok, a harmadik meg az ölemben ül. :)
" anyagilag nem sokkal nehezebb,"
Konnyebb anyagilag. A rezsi nagy része ugyanannyi. Utazasi, belépő stb kedvezmenyek. Ingyen tankonyv, etkezes. Magasabb csaladi potlek. És a végére hagytam a legnagyobb jelenlegi anyagi elonyt: hatalmas adokedvezmeny.
Pusztan anyagilag a 3. baba annyit hoz a kasszára, hogy több lesz az egy főre jutó jövedelem mint kettő esetén. Szoval tobbet hoz mint amennyit visz.
Persze nem anyagiak miatt kell gyereket vallalni. Mert anyagilag legjobb gyerek nelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!