Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha a gyerek nem...

Mit tegyek, ha a gyerek nem akar tanulni?

Figyelt kérdés

3 gyerekem van, 17, 11, és 8 évesek. A két nagyobbal nincs gond a tanulás terén, de a legkisebb nem akar tanulni egyáltalán!!

Ha leülünk tanulni, abból biztos sírás lesz.

Nem figyel, minden más érdekli, de a feladatra nem koncentrál, teljes kínszenvedés a tanulás. Most 2. Osztályos, de elsőtől kezdve így van! Nemtudom mit kezdjek vele, már félek az iskolába bemenni! Írna nekem olyan szülő aki hasonló cipőben jár? Köszönöm!

2023. febr. 20. 18:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
7%
Ha nem tanul, akkor a tanulás idejére adj nekik házimunkát!
2023. febr. 20. 18:05
 2/13 anonim ***** válasza:
40%
Tipikus esete annak, hogy a gyerek túl korán ment suliba, nem volt még érett rá.
2023. febr. 20. 18:24
 3/13 anonim ***** válasza:
66%

Valószínű ha most 2. osztályos és 8 éves, akkor 7 évesen volt elsős, ergo tanköteles volt. Sok választása nem volt senkinek.

2023. febr. 20. 18:31
 4/13 anonim ***** válasza:
97%
Az en lanyom 9 eves,3.os es detto ugyanez. Csak ul a lecke felett es sir es hisztizik akar 1,5 orat is. Nalam a ferjemtol fel,ha elorditja magat megcsinalaj,de magatol,vagy ha en kerem nem. Vegigbogi akar a hetveget is. Szarik az egeszbe. Baromi elkeserito. Azt hittem alsoban kitunoek a gyerekek,aztan 2-3 assal jon haza. Ami meg raadasul az en hibam,hiszen mindenki azt hajtja a szulo hibaja. ..
2023. febr. 20. 19:27
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

1

Ettől ugyanúgy nem fog tanulni, sőt, akár elvi kérdés is lehet már a nem tanulás, mert dolgozni s megélni lehet nélküle is. Én is szívesebben mentem volna a mezőre a tűző napra szénázni ősztől a következő nyárig 5. osztály helyett...

2023. febr. 20. 19:41
 6/13 anonim ***** válasza:
69%
Az fasza 1es, akkor majd este 8kor, a házimunka után még tanulhat is. Igénytelen lesz és buta.
2023. febr. 20. 19:58
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én elsős lányom is ezt csinálja. Mint egy hisztis primadonna, olyan műsort levág az olvasókönyv vagy az írás füzet felett. Szenved, sír, sóhajtozik, kesereg. Ilyenkor azt mondom neki hogy akkor most nagyon komolyan, szépen eltesszük a füzetet, könyvet és lecarom hogy mit magyarázkodik holnap a tanárnőnek, nem érdekel ha nem lesz kész a lecke. Mivel van kialakult feladat tudata ilyenkor megszeppen, abbahagyja a hisztit majd egy félóra múlva,újra nekifutunk a házinak. Nem tudom mész e ezzel valamire kérdező, de legalább tudod hogy nem vagy egyedül.
2023. febr. 20. 20:01
 8/13 A kérdező kommentje:

Sajnos az én fiamat nem érdekli ha rossz jegyet kap, azt mondja nem baj...

Nem tudok rá semmivel sem hatni, sír, duzzog, hogy neki tanulnia kell!

2023. febr. 20. 21:25
 9/13 anonim ***** válasza:

Mert nem érett rá, hiába pontoztok le. 🤷🏻‍♀️ Nem egy ilyen gyerek van, aki túl korán került be.

El kell engedni az évet és újra ismételni. Igen, alsóban. Nem, nem ciki, az a ciki, ha majd felsőben vagy középsuliban bukdácsol, nem érettségizek le vagy nem tanul ki szakmát. Meg kell beszélni az igazgatóval, lehet kérvényezni, hogy had kezdhesse újra ezt az évfolyamot.

De az is ott van, hogy lehet, hogy a tanárát/tanárait nem szereti vagy az osztálytársait.

Tudom, most jönnek majd a példák, hogy az ő gyereke is ilyen volt és most már 3 diplomás tudós külföldön, de lécci ne.

2023. febr. 20. 22:08
 10/13 anonim ***** válasza:

Nincs valami olyan délutáni tevékenység ami motiválja? Kicsit kibic vagyok, mert nem ekkora a gyerekem, de nálunk anyám alkudozott ilyenkor: ha megcsináljuk ezt meg azt a házit, felmondod ezt meg azt a verset, akkor lehet szgépen játszani egy órát, kimegyünk a játszótérre, játszunk X társassal, stb. Lehet most mindjárt megszakerti valaki hogy miért borzasztó elhibázott ez a technika, de nálunk működött a necces időszakokban.

Csak egy ötlet.

2023. febr. 21. 02:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!