Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 évesed mozgása összerendezett?

3 évesed mozgása összerendezett?

Figyelt kérdés

Amikor fut, karjai nem lengenek minden irányba?

Lányomnak Tök jó egyensúlyérzéke van, mozgásfejlődése rendben zajlott (3 hónap kúszás, 6 hónap mászás), de valahogy futás közben még mindig nagyon összerendezetlen a mozgása. Nem fut nagyon sokszor, de akkor a karjai minden irányba lengenek, ugrás közben is minden égtáj felé lendülnek. Ez mennyire normális ebben a korban? Láttam olyan két és fél évest aki úgy fut/sprintel, mint egy felnőtt, míg a három éves lányom még mindig egy totyogó szintjén van ebben. 🤷🏼‍♀️

2023. febr. 8. 20:16
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Jövő hónapban 3 éves a kisfiam. Egy játszótéri anyuka szerint feszes, mert kicsit feltartja a karjait maga előtt, mikor fut. Se a védőnő, se a gyerekorvos nem mondta, hogy feszes lenne, de az anyuka állítása szerint ezt ők nem is veszik észre. 🤷
2023. febr. 8. 20:40
 2/7 anonim ***** válasza:
58%
Nekem 2 éves a fiam, róla tudok nyilatkozni. Ő rengeteget fut, szerintem sétálni nem is tud, de teljesen rendezett a mozgása, nem hadonaszik a kezeivel. 3 évesen már nem így kellene szerintem. Valószínű azért ilyen,mert mint írtad keveset gyakorolja, kicsit ösztönözni kellene, olyat játszani vele, amiben gyakorolható. Versenyfutas, ki ér oda előbb az ágyhoz, kergetőzni vele, te kergesd, ő kapjon el....
2023. febr. 8. 21:58
 3/7 anonim ***** válasza:
51%

Nem értem, három hónaposan kúszott...? Az elég korán van.

Amúgy ja, hivatalosan rendezettnek kéne lenni. Nálunk a mozgásfejlődés nagyon csúszott, nyögvenyelős volt minden mérföldkő, most két és félévesen is látom a lemaradást. Ő sincs összerendezve, bár ahogy gyakorol, fejlődik. De már belefáradtam ezen aggódni, végigjártuk a környék összes devenyeset, tsmt terapeutáját, orvosát, mindenki mondott már mindent, de a konklúzió ugyanaz: alapvetően rendben van, max egy enyhe hipotónia (ebben sem sikerült megegyezni a szakembereknek), nincs itt semmi látnivaló, ő ilyen genetikailag, ilyen is marad, szeressük és mozogjon sokat a szabadban.

Tulajdonképpen én ugyanilyen voltam, mindent késve csináltam csak a 90-es évek elején ez még nem érdekelt senkit, az egyetlen egy problémám az extrém bénaság, hogy tesiből kb felmentett voltam világ életemben. Mivel értelmileg, finommotorika és egyéb téren bőven fejlett és egy szikra lemaradása sincs, én elengedtem ezt a nagymozgás kérdést.

Ha egyéb gond nincs, én nem mennék bele a fejlesztési spirálba csak úgy, mert sosem szabadulsz.

2023. febr. 9. 03:48
 4/7 anonim ***** válasza:
58%

Nyilván nem 3 hónaposan kúszott #3-as, hanem 3 hónapig, és 6 hónapig mászott.

Nálunk hasonló a helyzet, a mozgásfejlődés rendben zajlott, járni picit későn kezdett 15 hónaposan, de előtte 9 hónapig mászott. Én nem vettem észre a mozgásán, hogy összerendezetlen lenne és különbözne a kortársaitól, nem lóbálja a karját ahogy te írtad, de az óvónők azt írták az értékelőlapjára, hogy összerendezetlen. Azért ők sokkal több gyereket láttak már és nyilván más szemmel is nézik, úgyhogy én el fogom vinni vizsgálatra, amint ki tudok mozdulni itthonról. Legfeljebb elviszem és azt mondják ebben a korban ez még rendben van, az óvónők se mondták, hogy ezzel foglalkozni kell most, de jobb időben kezdeni szerintem. Az unokaöcsémmel ugyanez volt a helyzet, neki sokat segített, hogy fejlesztők foglalkoztak a mozgásával.

2023. febr. 9. 07:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az én 3 éves lányom is furán fut, bár a kezeit nem lóbálja. Én is gondolkodtam rajta, de mivel az óvónők szerint rendben, meg mindenki szerint csak én képzelem be, így egyelőre nem foglalkoztam vele...
2023. febr. 9. 07:17
 6/7 A kérdező kommentje:
Egyébként nekem sem szóltak az óvodában erről, szerintem is csak nekem tűnik fel ez. Az a baj hogy nagyon gyakorolni sem tudjuk mert alapból egy nagyon nyugodt gyerek és mindig inkább egyhelyben játszik. Lehet ezért nem olyan ügyes, mert nem gyakorolja...
2023. febr. 9. 07:51
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

3 évesen még darabos egy makkegészségesen fejlődő gyerek mozgása. Ezt a háromgyerekes anyalétem tapasztalata mondatja velem. A darabos jelző szerintem tökéletes, nem feltétlenül azt jelenti, hogy a végtagok önálló életet élnek a testtől mondjuk futás közben, de messze van még az a fajta összeszedett, szinte áramvonalas mozgás, ami egy normál mozgású nagyobb gyereket már jellemez.

Az én most 3 éves kislányom nagyon mozgékony, kifejezetten ügyes, mindenre felmászik, hihetetlen ritmusérzéke is van,a mozgása mégis darabos, azaz még picit merev a felsőteste, ha nagyon fut, gyakran nem előre, inkább enyhén még hátradől, sokszor még telitalpra érkezik. Baromi ügyes, de meg picit vicces a mozgása.

A nagyobb, gyerekeim is így voltak, mindkettő mostanra iskolás, a fiam judozik-focizik, a lányom atletizál, diákolimpiára készül.

Szval nem, egy hároméves mozgása még nem tökéletes, inkább darabos, picit merev, sokszor vicces. Ez normális, ha valami kóros lenne, az rögtön észrevehető.

2023. febr. 9. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!