Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Képes kifújni az orrát?

Képes kifújni az orrát?

Figyelt kérdés

A 3.5 évesem nem tudja kifújni az orrát és nem is akarja?

Ennyi idősen már tudnia kellene? Mit csináljak?

2023. febr. 8. 09:15
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Fiam 2.5 éves korától fujja magának. Most 3.5, most is épp beteg.

Ha nem fújja, sokmindent nem tudsz, csak leszívni.

2023. febr. 8. 09:34
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

Vagy kitudja, vagy nem. A tiéd még nem.

Én se tudtam pl iskolás koromig. Túl gyengén próbáltam mindig.

Illetve azt is vedd figyelembe, hogy van egy olyan orrdugulás típus, mikor még nagyon folyós a takony, mikor nem is lehet.

2023. febr. 8. 09:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

3 éves volt most, ki tudja már fújni a folyósabbat, de amikor nagyon be van dugulva és erőből kellene akkor az még nem megy hatékonyan.

Mi úgy próbáltuk, hogy mikor tényleg csak kicsit csurgott az orra zsepi nélkül mutattam neki hogy száján vesz nagy levegôt, a szájat becsukja, és csukott szájjal az orrán kilélegez. Majd mondtam neki mindig hogy erősebben lélegezzen ki. Utána zsepibe mindez. Előbb utóbb rájött hogy kell.

2023. febr. 8. 10:00
 4/5 anonim ***** válasza:
73%
3,5 evesen meg nem kell tudni, ezen ne problemazz. Majd iskolara, mert ott mar nem fujogatjak neki.
2023. febr. 8. 12:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyik 3, másik 2,5 évesen ki tudta fújni. Egyszerűen annyira utálták az orrszívót, hogy inkább megtanulták.
2023. febr. 8. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!