Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet, hogy furcsa a kisfiam?

Lehet, hogy furcsa a kisfiam?

Figyelt kérdés
Fiam 4 éves múlt. Beszédben elmaradása van. Érthető, csak kissé elmosódott, meg nem tudja úgy kifejezni magát. Nagyon le tud tapadni egy-egy dolognál. Pl. nagyon érdekli minden gép, kütyü, ezek működése. Egyik nap csomót tűzőgépezett, ma a rügyező faágon nem tudott túllépni. Nehéz kimozdítani ezekből. Esetleg kóros, hogy ebben a korban ilyenek érdeklik? A korához tartozó feladatokat szépen megcsinálja, de néha olyan, mint egy árva madár a nagy világban. Lehet, ha a kommunikáció javul, minden másban is fejlődik?
2023. febr. 1. 22:31
 1/6 anonim ***** válasza:
25%
Basszus, tök okos a kisfiad, és ez neked baj? Jobb lenne, ha a nyála folyna és olyan hülye lenne, mint a többi?
2023. febr. 1. 22:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Kitalálom, autizmusra gondolsz?
2023. febr. 1. 22:45
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
Érdemes elmenni egy szakemberhez, akár autizmus jelei is lehetnek ezek, de nem feltétlenül.
2023. febr. 1. 22:50
 4/6 Derjaderja ***** válasza:
100%

Az én lányomat ma a hentesnél a húsok foglalkoztatták. A hentes ráért, magyarázta neki, mi a farhàt, a szűzerme. A lányom minden bensőséget vegigkerdezett és a kész húslevessel is sz érdekelte melyik máj melyik szív.

Megkérdezte hogy a nyelőcső akkor egy csúszda?

Múltkor az volt a topic, hogy az orrvadászat hogy működik, ki vadászik az orvvadászra, mit csinálnak az elefántagyarral, mi lesz az orrszarvúval ha a lába sérül mi ha az oldala (én agyhugykövet kaptam a 200.kerdésnél).

Volt az újraélesztés is részletes téma (apuka mentőtiszt és meghallott egy mondatot köztünk).

Szerintem ez a korosztály (4 èves) ilyen. Vmi èpp érdekli és arról mindent tudni akar.

2023. febr. 1. 22:58
 5/6 anonim ***** válasza:
A lányom most lesz 4 éves, nagyon rá tud pörögni egy témára. Meg sok minden érdekli, ezért most nála a divat a "miért"? Én azt gondolom, ebben a korban ez teljesen normális, nagyon érdeklődőek tudnak lenni, nyitnak a világ felé.
2023. febr. 2. 06:59
 6/6 anonim válasza:
100%

Szerintem érdemes lehet egy alkalommal egy gyermekpszichológussal beszélgetni, ha nem vagy biztos benne, hogy ez így rendben van. Ők általában a beszélgetés alapján meg tudják mondani, hogy szükséges-e utánajárni a dolognak, vagy tényleg csak kíváncsi. A gyerkőcnek egy beszélgetésnek tűnik az egész, te pedig valószínűleg nyugodtabb leszel.

Ha pedig mégis probléma lenne, az minél hamarabb kiderül, annál könnyebben kezelhető általában.

2023. febr. 2. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!