A tériszony lehet idegrendszeri értetlenség jele?
Nem. Ez adottság. Nekem nem volt baj az idegrendszeremmel,mégis hatalmas tériszonyom van. Még a létrára sem merek felmenni.
40 éves nő vagyok.
A lányom súlyosan érintett benne, nagyon éretlen az idegrendszere, és autista.
Semmilyen tériszonya nincs,minden magas helyre fel kell mennie. (A Minaretet egymás után 2x mászta meg az apjával Egerben pl. Akkor imádja az óriás-óriáskereket, ami karácsonykor jön a városunkba. Meg az óriás mászófalas csúszdavárat is).
2-es vagyok. Kérdező azt gondolom, hogy itt nem fogsz valaszokat kapni, mert a válaszadók többsége olyan sötét, hogy a kérdést sem értette meg.
Idegrendszeri eretlenseg jeleibol masolok ide egy részletet:
"Idegrendszeri éretlenséget jelezhet, ha a gyermek a mozgásfejlődésében elmarad a korosztályától, a mozgáskoordinációja nem jó (csetlik-botlik, sokszor elesik), tériszonya, egyensúlyi problémái vannak.Érdemes odafigyelni, ha gondjai adódnak az öltözködéssel (gombok, cipzárak, cipőfűző), vagy nehezen vagy nem tud megtanulni úszni, bringázni."
Természetesen a teriszony is lehet jele az idegrendszeri eretlensegnek.
Gyengébbek kedvéért: létezik teriszony más esetekben is.
Hatos, de önmagában a tériszony nem jele az idegrendszeri éretlenségnek, max társul vele, ha több tünet fennáll. Pusztán tériszony alapján ilyeneket vizionálni finoman túlzás, pláne felelőtlen kijelenteni, nem hozzáértő szakember nélkül. Eleve nagyon szívesen és könnyen dobálóznak mostanában az olyan kifejezésekkel, mint idegrendszeri éretlenség, autizmus, hipotónia, stb. Utóbbiak orvosi fogalmak, mégis úgy szórják a gyerekekre, hogy manapság az az érzésem, hogy Magyarországon évek óta nem született normális izomtónusú és fejlődésű gyerek...
Szerintem ez legalább annyira kártékony ez a jelenség, mint valóban komplex elmaradással rendelkező gyerekekre legyinteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!