Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól csillapítsam a...

Mikortól csillapítsam a lázát?Kislányom náthás 37,2 a hőmérséklete.

Figyelt kérdés
Ti adnátok neki valamit?

2023. jan. 26. 11:41
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
38.5 felett adok csak,bár van,hogy akkor sem. Az én lányom alszik mint a bunda egész nap 37.5 felett. Viszont 36.5-37 között rosszul van, ideges,sír. Ebben pont olyan,mint én. Én 36.5-nél már meg akarok halni, ráz a hideg,remeg a lábam.
2023. jan. 26. 23:43
 22/22 anonim ***** válasza:
Gyermekemnek fülhőmérővel mérve alapból 36,9-37,1 a nappali testhőmérséklete, az éjszakai meg 36,3 fok. Egyszer volt beteg ezzel a háromnapos láz nevű nyavalyával (bár csak másfél napig volt lázas), én 2* adtam be neki 39,5 foknál, egyszer 40 foknál, mert nagyon jó volt a közérzete, étvágya is, és ma már nem a testhőmérséklet határozza meg, hogy mikor kell lázat csillapítani, hanem a gyerek közérzete. Mert a láz a test öngyógyító eszköze és ezért hagyják, hogy gyógyuljon. Ellenben ha letolod a kisebb lázat is, azzal hátráltatod a gyógyulását. Viszont ha nagyon nyűgös, szemmel láthatóan nehezen viseli, akkor alacsonyabb hőnél is be lehet adni, csak mérlegelni kell ezt a kockázatot, hogy lassabban fog gyógyulni.
2023. jan. 29. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!