Inkább divatosan, vagy inkább praktikusan öltözteted a gyereked (felsőruházati kérdés)?
Lányom pólója/ruhája, nadrágja mindig csinos, szeret csinos lenni. Azonban amikor esős/hideg idő van, gumicsizma/bakancs-esőnadrág-széldzseki kombóban van, mert így tuti nem ázik át, nem fázik, és a pocsolyában is tud ugrálni. (3 éves)
Viszont az oviban, meg ismerőseim is, mindenki úgy öltözteti kintre a gyereket, hogy farmer, divatos csizma (nem vízálló), divatos kabát (parka). Nagyon szépek, de egy legszívesebben pocsolyában ugráló 3 évesnek szerintem nem praktikus.
Bent mindig csinos az oviban, de a felsőruházat mindig praktikus inkább.
Nálatok hogy van, és miért?
Praktikusan, kint és bent is. A játszós ruha is lehet szép. Kényelmes legyen, kőnnyen tudjon öltözni, pláne oviban. De az iskolában is mindennapi tesi miatt a rövid szünetben gyorsan kell, hogy öltözzön, vetkőzzön a gyerek.
Nálunk az oviban nem kedvelték a túl csicsás gyerekeket az ovónők, sőt ruhára megjegyzést is tettek, hogy ne vidd abban, mert ahhoz felnőtt segítség is kellett és homokozni se volt éppen praktikus.
Még csak kiscsoportos, nincs torna és nem neki kell öltözni, de amúgy ezek ilyen könnyen levehető/felvehető kis ruhák, ilyen h&m-esek. Nem szóltak érte, sőt azt mondta az óvónő hogy milyen szép csinos lány vagy te :))
Egyébként megjegyzésként: én nagyon sportosan öltözködöm, melegítő, kapucnis pulcsi (mondhatni nagyon igénytelen vagyok 🤣🤣), és ilyeneket vettem neki is, de más lányokon látott szoknyát, és azóta csak azt hajlandó felvenni, szóval nem én tettem ilyenné 🤣 de nem szóltak szerencsére az oviban érte. ☺️
11,13!
Milyen rosszindulatúak vagytok! Elképesztő....
Minthogy megkérdeznétek,hogy miért??
De neeeem,inkább támad rögtön. Szörnyű.
A lányom autista. Ő nem koszolná össze magát. Rohamot is kapna tőle...Sajnos.
2,5 éves a lányom, kintre általában egy overált adok rá. Most télen olyan jó nagy pufit, ami meleg is, átmeneti időben kicsit vékonyabbat, de akkor is ilyen egybe kezeslábas cucc. Könnyű felvenni/levenni, kényelmes, és víz-sár-piszokálló. Illetve alá azt adok rá, amit csak akarok, vannak napok, amikor harisnya-ruha kombó, máskor leggings és sima póló. A cipőt azt mindig megválogatom, általában olyat keresek, ami csinos, jól néz ki (a lányom már 1 évesen sem volt hajlandó felvenni a simán csak "praktikus" lábbelit :D ), de azért vízálló/meleg, praktikus is.
Igazából tökmindegy, mit adok rá, ő akkor is játszani fog és beleugrik a pocsolyába, a vizes homokozóba leül és játszik, felmászik mindenre, max ha kényelmetlenebb az öltözéke, akkor lassabban sikerül mindezt teljesítenie, de azért ha már úgyis ilyen, akkor inkább igyekszem a kényelemre optimalizálni. A kinézet meg inkább nekem fontos, színben harmonizáló, stílusban összeillő ruhadarabokat válogatok össze neki, de a bölcsiben amúgy is sokszor összepiszkolja, amit reggel ráadtam, szóval 10ből olyan 7 esetben nem ugyanabban kapom vissza, mint amiben beadtam, így kicsit feleslegesnek is érzem reggelente az agyalást ezen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!