Magányos a gyerekem az oviban. Váltsunk ovit?
Kisfiam szeptemberben kezdte az ovit. A csoportban úgy alakult, hogy összesen 4 fiú van, az összes többi kislány. A kisfiam szívesen játszana a fiúkkal, de az egyik kisfiú a lánytesójával játszik csak, a másik két kisfiú pedig csak akkor játszik az én fiammal, ha éppen valamelyikük beteg. Máskülönben csak egymással, és el is küldik a fiam, ha odamegy hozzájuk. Sajnos a lányok is inkább másik kislánnyal játszanak, így az én fiam többnyire egyedül van. Nagyon rossz azt hallani, amikor elmeséli délután, hogy megint egyedül motorozott az udvaron, vagy nem volt párja mikor kimentek.
Kérdeztem az óvónéniket, hogy mivel lehetne ezen segíteni, de a "majd alakul ez még" választ kaptam.
Nem szeret a fiam oviba járni. Úgy látom, hogy az óvónéniket sem igazán kedveli.
Nagyon gondolkodom, hogy a következő évre átviszem máshová. Bár az új hely is biztos felzaklatná.
Ti mit tennétek?
10-es mire gondolsz mi lehet ilyenkor a baj a gyerekkel? Fejtsd ki kérlek. Ha nincs magatartászavara, fürdik, tiszta ruhában van.
Szerinted ahol kiközösítenek valakit, ott ő tehet róla? És most óvisokról van szó, nem felnőttről
11!
Nem tudom, nem ismerem a gyereket. Lehet alapból nem szól senkihez, lehet épp agresszív, lehet semmi nem tetszik neki abból, amibe mégis bele vonnák. A szülei ismerik és az óvónők.
Igen, ha valakit kikozositenek, annak mindig oka van és nem, 99,9%ban nem a közösség hibás, hanem az egyen.
12es. Gratulálok! Te biztos nem jártad meg a másik oldalt, remélem a gyermeked se fogja!
Én valóban szótlan voltam, de semmi gond nem volt velem, az óvónők szerettek. Bármit játszottam volna, szóval azért te se itélkezz légyszíves, mert néha bizony a közösséggel van baj. Suliban mi is cikiztünk egy fiút, mert szegények voltak (igen én is BEÁLLTAM a sorba, mert végre volt egy két barátom)
Persze biztos sok olyan is van amit te írtál. Utána kell járnia a kérdezőnek
12
Ez az, hogy nem ismered, de 3 mondat alapján eldöntötted, hogy biztos benne van a hiba.:D
Nálunk pld kiscsoportba elvolt másokkal a gyerek, de nem volt olyan, hogy barátja.Sokat volt beteg nem nagyon tudott senkivel jóba lenni. Most is sokat beteg de már van kis barátja 2-3.De kellett neki jó másfél év.Aztán kifejezetten áradoztak/áradoznak róla az óvónők, hogy mennyire szófogadó, segítőkész, okos, kedves. Mégis kellet neki idő, hogy be tudjon illeszkedni és hogy ,,saját" barátai legyenek.
De ha ovit vált és ott se lesz jó,akkor 3 havonta ovit fog váltani,vagy mi? Baromi kevésszer fordul elő,hogy örök barátságok fűződnek az oviban és az is főleg azért,mert a szülők közel laknak egymáshoz és évekig együtt lógnak.
Most kezdte az ovit a gyerek,sokszor év közben is jönnek újak,de ősszel mindenképp. Ha majd idén decemberben sem lesz jó,akkor váltson ovit.
Kedves 18-as!
Maradtunk, de nem tudom, hogy jó döntés volt vagy sem. Valahogy a mérleg nyelve nem mozdult igazán egyik iranyba sem. Idővel gyakrabban be tudott kapcsolódni a fiú páros, illetve kislányok játékába is, de nem az igazi most sem. Néha az udvaron együtt vannak a csoportok, olyankor tud nagyobb fiúkkal is játszani.
Össze sem hasonlítható ez a kiscsoport egy olyannal, ahol mondjuk van 13 fiú és 13 lány.
Nem is értem, hogy jutott eszébe bárki válaszolónak az, hogy az én gyerekem a "hibás" amiért kiközösítik. Nem kiközösítésről van szó. Teljesen természetes 3-4 éves gyerekek közti viselkedésről. Nem a gyerekekkel van baj, hanem a nemek megoszlása egyszerűen nem ideális.
Ha majd 2 év múlva iskolába megy, remélem nem szembesülök ilyesmivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!