Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan vegyem rá a lányomat,...

Hogyan vegyem rá a lányomat, hogy viselje a szemüvegét?

Figyelt kérdés
Sajnos az egész családnak rossz a szeme. Neki is az sajnos. 5 éves, mindig mondjuk neki, hogy viselje, de sohasem akarja hordani. Mindig mondja, hogy fáj a feje.

2023. jan. 22. 12:59
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%
Ha fáj a feje tőle, akkor nem jó a szemüveg
2023. jan. 22. 13:03
 2/20 anonim válasza:
88%

Nekem 2 éves koromtól van, és simán hordtam, mert nélküle nem láttam rendesen.

És nem fájt a fejem, szóval, ha fáj neki, akkor nem találták jól el.

2023. jan. 22. 13:10
 3/20 anonim ***** válasza:
87%
Mivel nem hordja nem azért fáj a feje mert hordja, hanem azért, mert nem hordja...
2023. jan. 22. 13:12
 4/20 A kérdező kommentje:
Attól fáj neki, mert nem hordja
2023. jan. 22. 13:13
 5/20 A kérdező kommentje:
erőlteti
2023. jan. 22. 13:13
 6/20 anonim ***** válasza:
96%

Szép a keret?

Kérj meg pár ismerőst, hogy dícsérjék meg milyen szép benne.

2023. jan. 22. 13:30
 7/20 anonim ***** válasza:
88%
Az elején fáj neki, mert mag kell szoknia. Utána jó lesz.
2023. jan. 22. 13:34
 8/20 A kérdező kommentje:
persze szép a keret csak a szemüveget utálja
2023. jan. 22. 13:41
 9/20 anonim ***** válasza:
95%
Mondjuk én is utaltam mindig....Sosem bírtam elviselni, ha valami volt az arcomon. Szemüveg nélkül nem láttam, így kénytelen voltam hordani, de nagyon utáltam. Onnantól, higy lehetett, kontaktlencsét hasznaltam
2023. jan. 22. 13:45
 10/20 anonim ***** válasza:
80%

Ha a vision express-ben csináltattátok, akkor simán lehet, hogy nem jól mérték be neki.

23 éve van szemüvegem, általában a városban valamelyik kis optikusnál csináltattuk, az első napot leszámítva soha nem volt problémám egyik szemüvegemmel sem.

Kivéve azt, amit a vision expressnél csináltattunk. Egy hónapig tartott, mire nem volt kettős látásom, még két hónap, mire csak kéthetente egyszer éreztem azt, hogy ez a szemüveg valahogy pocsék. Háromszor mentem vissza panaszkodni, hogy nem jó, elvileg garanciába kellett volna cserélniük, de elutasították, mert “magas a dioptriám és a cilinderem és ilyenkor több hónap lehet megszokni”, végül lejárt a visszavételi garancia, én meg egy év után csináltattam egy újat, amivel első nap után jobban láttam, mint az előzővel.

A férjem sem hordta a sajátját, kiderült, hogy a cilindert és a dioptriát is elmérték neki. Jó optikushoz kell menni és optometristával (nem szemorvossal), beméretni a szemet.

Sőt amúgy apósom, aki szintén évtizedek óta szemüveges, szintén hetekig ki volt borulva, hogy nem lát és nem tud vezetni az új szemüvegével.

Szóval csak azt akartam tudatosítani, hogy nem biztos, hogy a gyerek nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy nem jó a szemüveg.

2023. jan. 22. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!