Mit lehet csinálni ilyenkor?
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy ugye van nekem egy gyerekem, bírósági perbe vagyunk az apjával.
Ott van a gyerek, nem akarják vissza sem adni, a bíróság is már 11 hónapja húzza, halassza az ügyet, pedig 4 hónapos volt, amikor elkezdtük a tárgyalást.
Kérvényeztünk ideiglenes elhelyezést is, a bíróság mind a kettőnket elutasított, sem ő nem kapta meg ideiglenesen a gyereket, sem ln, de még mindig ott van a gyerek.
Gyámügy már nem jár ki oda, nem ellenőrzik őket.
Valamint az apja az utolsó tárgyaláson vallotta be, hogy az anyja nem dolgozik, s ő neveli a gyereket, nem pedig az apja, hanem a nagymama, viszont akárki, akitől megkérdezem, azt mondja, hogy max besegíthet a nagymama, de nem nevelhet.
Nekem olyanokat állított, hogy nem tudnám megadni a gyermeknek azt,amit ő, mert ő bizony 200-300 ezer forintokat költ rá havonta, ami szintén most derült ki, hogy maximum összeg,, amit költ, az 80.000 forint.
Nem tudom mit csináljak már, hova forduljak még.
Most lesz környezettanulmányozás, amit a bíróság kérvényezett.
Üljek ölbe tett kézzel, vagy mit csináljak?
Ugyan már, be ne kajáljátok, hogy csak úgy hagyja bármilyen hivatal, bíróság, rendőr, akármi, hogy a 4 hónapost elszakítsák az anyja mellől, ha nincs nyomós ok.
Egyáltalán az a védőnő akihez tartoztok lakcímileg, és akihez legalább minden hónapban 1x menni kellett volna, ő sem lépett semmit? Nem is furcsállotta hol a gyerek?
Tudom, hogy hihetetlen, már 4 tárgyalás volt, most lesz az 5., még mindig semmi döntés.
Most jutott el a bíróság odáig, hogy környezettanulmányt végezzen, eddig nem volt, most lesz a következő tárgyalás márciusba, akkor már le lesz adva a jelentés
Februárba lesz a gyerek 1 éves..
S hiába fordulok segítséghez sehol sem fogadnak, mindenhol azt mondják, hogy nem szakíthatják el a gyereket az apjától, mivel 50-50%, mert a nevére került.
Ideiglenes intézkedésben mindkettőnket elutasított a bíróság, senki sem kapta meg az ideiglenes felügyeleti jogot, még mindig közös az is.
De ha kell elküldöm én az összes bírósági papírt bárkinek, aki nem hiszi el, hogy mindenhol megfordultunk már, gyámügynél könyörögtem, hogy nézzenek környezettanulmányt, mert jó helyen van a gyerek.
Egy dolgot mellesleg ki hagytam a sztoriból, terhesség alatt az apa elhagyott minket, nem kellett neki a gyerek, akkor költöztünk vissza le haza, megszületett úgy voltam vele, legyünk egy család, visszamentünk egy idegen városba, 1 hónapos koráig nem is látta a gyermeket az apja, semmi, mégis adtam neki egy esélyt, hogy legyen apja a gyereknek, ehelyett ő azt szeretné, hogy anyja ne legyen.
Most is teljesen elérhetetlenné tette magát, törölte magát facebook-ról, el sem lehet érni..semmit sem tudunk a gyerekről.
Pont ez az, hogy nem hallgatok el semmit sem.
Itt voltunk a gyerekkel hónapos koráig, majd utána mentünk vissza a gyerek apjához, szóval jó körülményekből vittem el, s abba is hoztam volna vissza. Máskülönben szerintem nem is adták volna nekem ki, ha rossz körülményekbe hoztam volna a gyereket.
Mindent elmondtam, de tudom, hogy hihetetlen.
Mint fent említettem ideiglenesen is elutasított mind a kettőnket a bíróság, mégis ott a gyerek.
Segítségért fordultam ide, hogy mit tehetek, mert már semmi erőm nincs, már a reményt is elvesztettem, mert nem hajlandó nekem segíteni senki sem.
Semmilyen hatóság..
Itt erre azért nem, mert nem illetékesek, ott meg elvileg nem szakíthatják ki az apjától erővel..ezt hallgatom már sok ideje, s tehetetlennek érzem magam. Anyukám sem tudhat a gyerekről semmit, nekem folyamatosan azt hajtgatják, hogy mondjak le, de miért mondjak le a gyerekemről? Egészséges vagyok mind mentálisan, mind fizikailag, szóval nem értem, büntetlen előéletű is vagyok, ebbe se köthet bele senki, semmilyen hatóság...
Utolsó:
Nem emberrablás, mivel bírósági perben állunk jelenleg, biztosítania kell a láthatást, látni láthatom, viszont nem hozhatom el, pedig közös a felügyelet elvileg, a papírokban ez áll..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!