Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet csinálni ilyenkor?

Mit lehet csinálni ilyenkor?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy olyan problémám, hogy ugye van nekem egy gyerekem, bírósági perbe vagyunk az apjával.

Ott van a gyerek, nem akarják vissza sem adni, a bíróság is már 11 hónapja húzza, halassza az ügyet, pedig 4 hónapos volt, amikor elkezdtük a tárgyalást.

Kérvényeztünk ideiglenes elhelyezést is, a bíróság mind a kettőnket elutasított, sem ő nem kapta meg ideiglenesen a gyereket, sem ln, de még mindig ott van a gyerek.

Gyámügy már nem jár ki oda, nem ellenőrzik őket.

Valamint az apja az utolsó tárgyaláson vallotta be, hogy az anyja nem dolgozik, s ő neveli a gyereket, nem pedig az apja, hanem a nagymama, viszont akárki, akitől megkérdezem, azt mondja, hogy max besegíthet a nagymama, de nem nevelhet.

Nekem olyanokat állított, hogy nem tudnám megadni a gyermeknek azt,amit ő, mert ő bizony 200-300 ezer forintokat költ rá havonta, ami szintén most derült ki, hogy maximum összeg,, amit költ, az 80.000 forint.

Nem tudom mit csináljak már, hova forduljak még.

Most lesz környezettanulmányozás, amit a bíróság kérvényezett.

Üljek ölbe tett kézzel, vagy mit csináljak?

2023. jan. 17. 14:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyukámmal meg a kiskorú testvéremmel hasonló a helyzet, ők több, mint 3 éve várnak, hogy döntsön a bíróság a gyermekelhelyezésről, és még nem is látszik a vége. :( Ők egymás közt addig megosztják a gyereket papírok nélkül. Miért nem nálad van alapvetően a baba? Még bőven szopiznia kellett volna 4 hónaposan.
2023. jan. 17. 14:58
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez egy jó kérdés, miért szakítanak el egy 4 hónapost a biológiai anyjától…
2023. jan. 17. 15:01
 3/18 anonim ***** válasza:
89%
Nyilván a kérdező lelepett a pasi mellől, a gyereknek pedig az apa címe az állandó lakóhelye, azért.
2023. jan. 17. 16:03
 4/18 A kérdező kommentje:

Nem, nem..

A gyereknek az állandó lakcíme az enyémmel egyezik meg, ugyanaz.

Nem is léptem le az apuka mellől, elzavartak, nagyon csúnya módon, azt nem részletezném.

Hiába hívtam rendőrt, azt mondta, hogy mivel a nevén van, ezért ugyanolyan joga van a gyerekhez, mint ahogy nekem 50-50%.

A gyereknek ahol most tartódkodik az csak ideiglenes lakcíme, az állandó itt van, ahol én vagyok.

Vissza is mentünk érte, nem adták vissza, nem csinálnak semmit, mert 50-50%..

2023. jan. 17. 16:21
 5/18 A kérdező kommentje:

Ja, s mindezek mellett az a "vicc", hogy soha nem csináltam semmi rosszat.

Harcolok minden áron, hogy vissza kapjam a gyermekemet.

Soha nem voltam sem pszichiátriai, sem pszichológiai kezelés alatt.

Soha nem szedtem tudatmódosítószert.

Soha nem voltam alkoholfüggő.

Soha nem árultam a testemmel, teljesen büntetlen előéletű vagyok.

Ráadásul pont most írtam kb 1-1,5 órája a gyerek apjára, aki teljesen elérhetetlenné vágta magát, senkinek sem aja be a profilját, sem nekem, sem a barátaimnak, senkinek, gondolom vagy függesztette magát, vagy törölte a profilját.

Édesanyámtól is tiltják ezt a gyermeket, rájuk sem írhat, mert ha megteszi, akkor egyből mindenki teszi a tiltólistára, de az ő anyja nevelheti.

2023. jan. 17. 16:26
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
De en ezt nem is ertem. Ekkora gyereket nem vesznek el az anyjától. Bíróság, gyámügy ilyet nem szokott hagyni csak úgy. Egyáltalán nem 50-50 %, ez egyszerűen nem igaz. Ott van a jogszabályban. Azonnal menj ügyvédhez, már holnap.
2023. jan. 17. 16:38
 7/18 A kérdező kommentje:

Gyámügynél is voltunk, mindenhol ahol csak lehetett. Az itteninél is, az ottaninál is, mindent bejártunk s mindenki semmibe vett minket, pedig semmi, de semmi okuk nincs.

Ha tudnám azt, hogy veszett ügy, akkor azt mondanám, hogy jó, elfogadom.

Ha tudnám azt, hogy nem tudok neki megadni mindent azt mondom, hogy jó, elfogadom.

De az isten szerelmére, hát nem így van.

Most vallották be a tárgyaláson, hogy 1 hónapba csak 80.000 forintot szánnak csak a gyermekre, úgy, hogy abba benne van a ruha, a kaja, a pelus, a tisztálkodó szerek, és így fizetnek csak 80.000 forintot, nem értem ezt hogy csinálják..11 hónapos a gyerek, jövőhónapba 1 éves, s le tudják 80.000 forinttal a tápszert, a bébiételt, pépet, mindent...

2023. jan. 17. 16:43
 8/18 A kérdező kommentje:

Ideiglenesen is megpróbáltam vissza kapni, nem adták vissza.

Ő is kérvényezte, meg azt is, hogy az állandó lakcíme a gyereknek legyen az a lakcím, ami az övével megegyezik, azt is elutasították, nem döntött semmit, senki nem kapta meg ideiglenesen a felügyeleti jogot sem, ugyanaz a lakcím, az állandó az az, ahol én vagyok, az ideiglenes az, ahol ő van, mindkettőnket elutasított a bíróság..

2023. jan. 17. 16:46
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Mit mond az ügyvéded?
2023. jan. 17. 17:23
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Mondom, ügyvéd. A gyámügy egy hivatal, fel lehet jelenteni és fel is kell. Itt hanyagul, nem megfelelően jártak el, a gyereknek nalad kellene lennie.
2023. jan. 17. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!