Belovellt a mellem. Ilyenkormit kell csinalni? Fejjem? Vagy hagyjam, hogy a baba kiszopizza es akkor beall a termeszetes menyiseg? De 2-3 orankent szopizik csak. Az eleg?
Szia!
Ne pánikolj, a lényeg, hogy elejével amikor belövellt a tej és a baba szopizott, akkor fejd le a tejet ami benn marad a cicibe, mert különben begyullad. Szerintem az első pár hónapban fejjél is, és majd később beáll a kereslet-kínálat, akkor majd abbahagyhatod a fejést. ( ha úgy érzed, hogy már nem feszül a melled, és nem csomós)
sok sikert
üdv. Csilla ( 2 gyerekes anyuka, aki jelenleg is szoptat)
Szia!
Szerintem elejével érdemes lefagyasztani, mert nem tudhatod, hogy meddig lesz tejcsid. De ha már 4-5 hónapos, akkor már nem kell fagyasztani. Fejni meg akkor is fejj az elején, ha nem sikerül sokat. A lényeg, hogy ne csomósodjon be a melled, mert akkor csak nehezebb lesz és jobban fog fájni.
üdv. Csilla
Azt nem írtam, hogy szerintem ráér mindig akkor fejni, ha a babád jóllakott. Tehát kb. 2-3 óránként.
üdv. Csilla
Szió!
Egyetértek Csillával, a fejés a legjobb ilyenkor. én is fejtem a babám 4,5 hónapos koráig (minden szopcsi után, most már csak néha), és sosem gyulladt vagy csomósodott be a mellem, és nem is volt tejlázam (mint mostanában elég sok kismamának). Megszoptattam, büfiztettem, tisztába tettem a kislányomat, és miután letettem a kiságyba, akkor fejtem le, ami a mellemben volt. Mivel eleinte még nem tudtam, hogy meddig fejjek, ezért kb 15-20 percig csináltam (10-30 ml-t tudtam maximum produkálni). Utána már éreztem, hogy mikor laza, és csak addig csináltam, míg feszült a mellem. Volt olyan, hogy 2 óra is eltelt a szoptatás kezdetétől, mire rendbetettem a babámat, de akkor is fejtem. A lényeg az, hogy minden szoptatás után kiürítsd a melled, nehogy begyulladjon. A következő pár hónapban pedig azért érdemes fejni, mert fokozatosan több tejre lesz szüksége a babódnak, és a fejés ezt a fokozatosságot támogatja.
Tudom, manapság a kereslet-kínálat elve működik. Kérdem én, miért van az, hogy a környezetemben élő kismamák, akik a kereslet-kínálat elve alapján szoptatnak, mindössze pár hétig képesek a megfelelő tej mennyiség produkálására??? Utána meg pótolgatják tápszerrel... Lehet, hogy ez nem reprezentatív adat, de én ezt tapasztaltam.
5,5 hónapos a kislányom és még mindig kizárólag anyatejet eszik, és én ezt a fejésnek tulajdonítom.
Nyugi! A fejés meghozza a gyümölcsét: nem lesz baj a melleiddel és a babód is sokáig fog szopizni!
Kitartás!!!
Zita
...és ki ne dobd a tejed! A legértékesebb dolog a világon!
Ha csak kevés, akkor kínálgasd a párodat (de ne a lefejt tejből: az eredeti forrásból az igazi :-)
Ha nagyon sok, akkor ajánld fel orvosi központban: még ki is jönnek érte.
És bele is főzheted bármibe. Kisgyereknek adva egészségesebb, mint a tehéntej (annál főleg egészségesebb, mint amit a boltban árulnak), és kevésbé fog rászokni az édességre.
Már ne haragudj: mire való a párod? Ha már ezt tette veled, hogy ilyen súlyos problémáid vannak (1 cl fölösleges tej) akkor az a minimum, hogy megoldja! Odaállni elé, pólót föl, és ha még ebből sem értene, akkor tégy úgy, mint a kisbabánál :-)
Amúgy azt a tejet, amit ti isztok, nem kell mélyhűteni. Fél napra simán beteheted a hűtőbe - legfeljebb forralni lehet utána, ha félsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!