Milyen sportra iratjátok be a gyerekeiteket, és hány éves kortól?
Titeket milyen sporttevékenységre küldtek a szüleitek?
Ha nem külditek sportolni, akkor miért nem?
A ritalin nem nyugtató, és a tünetek amiket leírsz, az textbook ADHD. Hozzátenném nyugtatót nem használnak az adhd kezelésére. A szakemberek pedig nálam sem vették észre ezt, amíg nem olyan orvoshoz mentünk, aki kifejezetten ezzel foglalkozik.
Képtelen várni a mondandójával, mert hiperaktív/ impulzív. Koncentráció hiány. "ha figyel akkor jól megy". Hiperfókuszálásnak hívják. Nem normálisan termel dopamint az agya, ezért képtelen irányítani, hogy mikor mire figyel oda.
Jöhetsz a jegyekkel, hogy jó tanuló, csak az a helyzet, hogy ő tízszer annyi energiát tesz bele, mint egy korabeli nem ADHDs, hiszen jár ő is 85 különórára, és este kilenckor ér haza. Milyenek lesznek a jegyei ha nem jár? Az a mérvadó. Ha pedig elkezdené szedni a megfelelő gyógyszert, akkor oda tudna figyelni órán annyira, hogy utána a házit simán megcsinálja, és nincs szükség különórákra.
Persze nyugodtan lehet defenzívkedni, meg tagadni, nem az én életem van tönkretéve azzal, hogy nincs kezelve a figyelemzavarom. Lehet fogni a kezét, meg szerencsétlent ennyi órára suli mellett járatni, és megmondani a tutit, de meg is lehet fogadni egy segítőkész idegen tanácsát, aki lassan egy órát áldozott fel az életéből, hogy segítsen, mert ugyanezeket élte át és tudja, hogy miről beszél, és tudja, hogy a nem erre szakosodott pszichológusnak és pszichiáternek sose fog eszébe jutni az, hogy esetleg ADHDs lenne. Pedig nem SZTKba jártam, hanem mindig a legjobb magánorvosokhoz szakemberekhez, amikor arra volt szükség!
Nem iskolai tanulás miatt jár különórákra. Itthon sem tanul sokat. Msx doga előtt átnézi.
Zenélni tanul magántanároknál, mivel zenész szeretne lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!