Akinek van 4-5 éves gyereke azoknak szólna a kérdésem. A ti gyerekeitek ott marad másnál? Többi lent.
Sziasztok!
Van egy majdnem 5 éves kislányom,aki nem akar másnál maradni csak ha én vagy az apukája is ott vagyunk. Csak a nagymamával és az apukájával marad nélkülem,meg persze az oviban azzal semmi gond.
Pl: ha elhívja egy ovistársa akkor nem megy csak ha én is.Ha elmegyünk utána már nem foglalkozik velem,csak a tudat,hogy ott vagyok.
Akinek hasonlókorú gyereke van,hogy van ezzel? Köszönöm előre is a válaszokat.
Teljesen normális! Mellettetek érzi biztonságban magát.
Az már régen rossz, ha mindenféle idegennel el van a gyerek.
Az
A gyerekeim (7 és 5 évesek) kifejezetten szeretnek "idegen" helyen lenni nélkülünk. Nyilván ezek a helyek olyan ovis és iskolatársakat, barátokat jelentenek akiket mi is ismerünk és megbízunk bennük, így a gyerekek is biztonságban érzik magukat.
Számomra ez nem fura, inkább megnyugtató, hogy elég magabiztos gyerekeket neveltünk ahhoz, hogy ilyen helyzetekben is jól érezzék magukat. Ne féljenek kérdezni, kérni, tudjanak viselkedni, stb.
Az én lányom 3 éves és kifejezetten imád a barátnőmeknel aludni, több egymást követő éjszaka is. A barátnom egyébként a lányom keresztanyja és 4 perc sétára kakukk egymástól.
Mindazonáltal azt gondolom hogy a te gyermeked teljesen úgy reagál, ahogy kell, én is ilyen voltam, mint a te gyereked, már egész nagy iskolás voltam amikor először egyedül ott aludtam önszántambol másnál.
Én is olyan gyerek voltam, mint 2-es, nem maradtam meg idegen helyen. A mai napig is feszélyezve érzem magam másoknál, nem örülök, ha meghívnak valahová.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!