Milyen sportra iratjátok be a gyerekeiteket, és hány éves kortól?
Titeket milyen sporttevékenységre küldtek a szüleitek?
Ha nem külditek sportolni, akkor miért nem?
Nem viszem semmi sportra. Engem minden szarra hordtak (többféle tánc, úszás, vívás, korcsolya), és utáltam is mindet ahogy kell. Ennek felnőttként is megvan a hatása, itthon tornázok ugyan, de a mai napig el nem tudom képzelni, hogy én valami szervezett, csoportos mozgásra járjak.
Xbox nincs, telefon van de nem sokat nyomkodja. Olvasni szeret. Elhízva nincs, innentől engem nem érdekel. Mivel én magam sem járok sportolni, eléggé álszent dolog lenne tőle elvárnom, hogy a szabadidejében olyat csináljon amit nem szeret. Nyilván úszni meg biciklizni tud.
Amire akart és megoldható volt, oviban karate volt. Illetve jártunk úszásra. Az úszás maradt suli mellett is. Amíg nem jött a covid ( másodikos volt). Emellett suliban aikido, majd taekwondo volt, de mind kettőt hamar abbahagytuk, nem bírt nyugton maradni.
Mióta a covid miatt abba maradt az úszás sajnos nem sportol, a havetokkal pingpongozást nem számítva. Úszni és pingpongozni szívesen menne, de nem fér már bele az idejébe.
12es vagyok. Lenne értelme, de neki nem ment. Állandóan dumált, nem ül meg a seggén stb. Erős idegrendszeri éretlensége van.
Most már nincs időn sajnos eljárni sulin kívüli sportra. Másdikban még belefért, mert csak 1 magántanárhoz jártunk. Most már 3 magántanár van minimum hetente, azoktól este 8-9re érünk haza.
15 ezt az idegrendszeri éretlenséget ki állapította meg?
Nem, ezeknek nincsen értelme, mert az aikido, és a tkd is teljesen használhatatlan sport, és csak időpazarlás. De nem ez a lényeg most. A kérdésem válaszold meg légyszi.
Több egymástól független szakértő. Pl. Sote gyerem pszichiátrián, voltunk szakpszichologusnál is.
Egyébként mi köze a kérdésedhez?
Van értelme ezeknek a sportoknak, önfegyelmet és koncwntrációt tanít. De a fiam sajnos ilyesmire alkalmatlan.
Karate 5 éves kortól az ő kérésére (wado ryu) most 15 éves fiú, még jár 🙂
Lányom 5 éves, játékos fejlesztő tánc balett alapokkal, ezt most nézzük meg.
Tavaly népitáncra járt...de tovább nem érdekelte.
Én 7 éves koromtól 14 éves koromig karate (dosinkan, jiu-jutsu, teakwando). Én szerettem járni. Felnőttként a fiammal jártam tovább pár évig.
17 ADHD-ra volt tesztelve? Mert ez nekem nagyon annak hangzik. Én is az vagyok, ugyanezek voltak a problémák gyerekkoromban. Kisegítőbe akart küldeni az ofőm másodikban, mert annyira rossz tanuló voltam. Rengeteg erőfeszítés volt, hogy teljesíteni tudjak iskolában. Aztán felírtak ritalint, és azóta minden rendben, figyeltem órákon, jegyek javultak, különórákra már nem volt szükség. Úgyhogy keressetek egy olyan pszichiátert, aki ADHDvel foglalkozik, és vizsgáljátok ki. Mindannyiótok élete gyökeresen megkönnyebbül, ha kezelve lesz a probléma gyógyszeresen.
Önfegyelmet és koncentrációt meg tiszteletet az a sport tanít, ahol tényleges küzdelem van. TKDben nincs full kontakt harc, egymás lábával, lógó kézzel simogatják egymást akkora pajzsok mögül, amiből ki se látszik a gyerek. Az aikido pedig táncnak se nevezhető valami, ami annyira távol áll az igazi harctól, mint Makó Jeruzsálemtől. A legrosszabb az aikidoban kungfuban meg taekwondoban, és az ilyen bullshidokban, hogy egy hamis biztonságérzetet adnak önvédelem szempontjából, mivel soha nincsen harc benne, csak gyakorlatsorok, meg esetleg pontozásig tartó "valami". Ezért nemhogy adott esetben éveket pazarol el az ember hülyeségre, de még az éjszakában azt hiszi, hogy futás helyett majd az aikidoval vagy a giccses rugásokkal megvédi magát, miközben akkora pofont kapna, hogy a beton adná a másikat, és ott törne be a feje. Miért? Mert taekwondoban nem tanítják meg, hogy harc közben az ököl mindig fent van az állaknál. Persze rúgásnál, a rugó láb oldalán lévő kéz kimegy oldalra az egyensúly miatt, de ez nem probléma mivel a test hátrahajol, tehát onnan nem fog tudni beütni az ellenség. Alul viszont ha lógatja, olyan könnyedén behúzhatnak egy felütést, vagy fejrugást, hogy ott mentem KO és szörnyethal. Ellenben ha ott a keze? Akkor ki van védve a támadás. Na ezért nem ér semmit az, hogy pajzsok mögött pontokra bohóckodunk.
Mivel én igazi küzdősportokat űzök, és tudom ezeket, ezért lenne az első gondolatom a szorult helyzetben egyből elfutni, vagy deeszkalálni a helyzetet, és csak végső esetben védekezni, mert egy rossz mozdulat, és valaki szörnyethal. Valószínűbb, hogy az, aki nem küzdősportol, viszont attól még nem akarok bíróságra rohangálni, főleg nem belefutni egy késbe. Na ennyit erről
Vizsgáltasd ki ADHDre, és olyan pszichiáterhez menjetek, aki kifejezetten erre specializálódott.
Nem adhd-s. A tanulással nincs komolyabb gondja. Most mondjuk azt angolt elcseszte és nem biztos, hogy meg lesz a 4es belőle, mert az elején mindent tudott nem kellett tanulnia rá és azthitte az új anyagot is tudja, így becsúszott egy 2es meg egy 3as. Minden más tárgyból 4-es, 5-ös. Amiből 4es ott is csak a dogáknál való koncentráció hiány a baj. Ha figyel éppen mindig szinte hibátlanra teljesít.
Könnyen tanul, főleg ha érdekli a dolog.
Dehát kamaszodik is, tombolnak a hormonok. Az idegrendszeri éretlenség miatt képtelen várni a mondandójával, illetve nagyon inetnzíven reagál.
Eszem ágába sincs lenyugtatózni, fel sem merült a szakemberekben sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!