Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez mi lehet? Milyen orvoshoz...

Ez mi lehet? Milyen orvoshoz vigyem?

Figyelt kérdés

Sziasztok

5 éves a kislányom és pár hónapja észrevettük, hogy miután kakil es kitöröljük a fenekét, véres a papír. Nem minden alkalommal, de nagyon sokszor. Hol egy picit hol nagyon.

Természetesen elvittem az gyerekorvoshoz, ahol (távgyógyításban) aranyérre való krémet irt fel. Kenegettuk vele több hétig, de kész trauma volt mindig, mert belülre is kellett tenni krémet, nem csak kívülre. Utána egy ideig csak nagyon picit volt véres. Szekletvizsgalatra nem küldött el minket az orvos, pedig kertem beutalót, azt mondta hogy felesleges.A táplálkozása nagyon egyoldalú volt az elmúlt időben viszont azon is javitottunk. A vérzés sajnos meg mindig fenn áll.

Külső sérülés egyáltalán nem látható, sokszor amikor nagyon veres a papír kesztyűvel is át szoktuk nézni a “cuccot” is, de vér egyáltalán nincs benne.

Fájdalomra (has vagy a feneke) sose panaszkodik, pedig sokszor kérdezzük.

A körzeti gyermekorvoshoz nem akarom többet vinni, valami olyan orvoshoz szeretnek menni aki tényleg megtalálja hogy mi okozza ezt es segít.

2023. jan. 5. 21:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%
Már nem azért, de igen, lehetne ezek közül is valamelyik. Ha folyik a gyereked belsejében ismeretlen helyről a vér, azt nem reagálod túl azzal, hogy elviszed egy másodvéleményre, amikor az első nem használt.
2023. jan. 5. 22:16
 12/22 anonim ***** válasza:
38%
neked se volt még aranyered azt hiszem. ha egysíkúan táplálkozol, keveset iszol, szorulásos vagy akkor akármivel kenheted nem fog elmúlni egyhamar. pláne ha még tartogatja is.
2023. jan. 5. 22:24
 13/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok gyors választ.

Én sem tudom igazából, hogy hova kellene vinnem, sima gyermekorvoshoz (magánba) vagy gyermek gasztroenterológiára. Hogy érdemes lenne e esetleg előtte egy széklet vagy esetleg vérvizsgálatra elvinni (a verkepbol sok minden kiderül, akar hogy van e valamiből hiánya csak azért gondoltam rá) vagy ezeket majd ő javasolja..

A távgyógyítást úgy kell érteni, hogy felhívtam időpontot kérni, de miután mondtam hogy semmi külső sérülés nem látható ezért csak a krémet írta fel, és hogy egy hét múlva telefonaljak vissza. Ebből kb. 3-4 hét telefon lett, de mindig csak a krémet hosszabbította.

Valamennyit tényleg javult tőle, mert talán kevesebbszer volt, de el nem múlt teljesen.

Az is volt válasz, hogy túl kemény a széklete ezért egyen sok rostosat. Ezen is valtoztattunk, és egyre többször fordult elő, hogy nem vagy csak nagyon nagyon picit az első törlésnél volt egy kis vér.

Ma viszont megint nagyon véres volt a papír, így most úgy döntöttem, hogy mindenképp máshova is elviszem mert ez így nem állapot, nagyon aggódom érte és szeretnem ha kiderülne hogy mi okozza ezt illetve hogy lehet megszüntetni.

2023. jan. 5. 22:27
 14/22 A kérdező kommentje:
De 5 évesen mitől vagy hogy alakulna ki aranyér? Én azt gondoltam ez idősebb kori betegség.
2023. jan. 5. 22:28
 15/22 anonim ***** válasza:
49%
Akármi is a baj,ha vérzik a gyerek,nem lett volna szabad hónapokat várni, hogy máshova vidd!
2023. jan. 5. 22:30
 16/22 anonim ***** válasza:
88%
Más betegség hogy alakul ki gyerekekben? Ugyanígy.
2023. jan. 5. 22:31
 17/22 anonim ***** válasza:
69%

Felháborító, hogy nem kíváncsi egy vérző gyerekre...

Na és ha valami komoly??

Az ilyet fel kéne jelenteni a francba.

Mindenképp vidd el máshova!!

2023. jan. 5. 22:32
 18/22 anonim ***** válasza:
88%

Itt már 2-3 alkalom után komoly vizsgálat kellett volna. Vérkép, hasi ultrahang első körben. Gasztroenterológiai kivizsgálás.

És ha "csak" aranyér? Az is tud komoly lenni!

Az evését is ki kellene deríteni,miért egyoldalú. Mi az oka.

2023. jan. 5. 22:36
 19/22 anonim ***** válasza:
70%
14. attól amit leírtál és amit én is. helytelen táplálkozás, kevés rost, kevés folyadék, plusz vissza is tarthatja a krémezés miatt.
2023. jan. 5. 22:37
 20/22 anonim ***** válasza:
55%

A covid óta nagyon rákaptak a telefonos távgyógyításra...

Múltkor én is hívtam, hogy szájpenésze van szerintem a babának. Erre azt mondta, biztos nem.

Megmutattam másik orvosnak, hogyhogy nem az volt...

2023. jan. 5. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!