Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vendégségben másnál is mások...

Vendégségben másnál is mások mondják meg mikor van alvásidő?

Figyelt kérdés

Ha pl gyerekkel rokonoknál alszotok látogatóban, vagy hasonló.

A gyerek már kimerült, és eleve szoktatva van a fix időpontokhoz is(iskola, munka napi heti rendszerek miatt), igényli is.

És nem egyszer vagyok ez miatt feszült, hogy megesik nem egy rokonnál, hogy egyszerűen nem engednek ágyazni, vagy még vacsorával húzzák az időt el, és ők "diktálnak" és keresztbe tesznek mindennel, mikor szólok is hogy x órakor aludnia kell.

Vendégségben ilyenkor alkalmazkodni kell és maradjak csendben?

2023. jan. 4. 20:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Én vittem aludni időben. Alkalmazkodjanak a gyerekhez.
2023. jan. 4. 20:08
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Én biztos nem borítanám fel a rutint emiatt, bár nyilván nem mindegy, hogy 4 hónapos vagy 17 éves a gyerek. De ha fáradt, akkor menjen aludni. Ha nem akar aludni, akkor én kivételesen megengedném, hogy fenn maradjon. De a házigazda biztos ne szóljon bele, hogy hogy altatom a gyerekem. Nálunk mi vagyonk azok, akikhez jönni szoktak, és pont azt próbáljuk elérni, hogy lehető legotthonosabban érezzék magukat ahhoz képest, hogy nem otthon vannak. Szerintem ez a normális.
2023. jan. 4. 20:10
 3/11 anonim ***** válasza:
37%
Ha vendégségbe vagyok, én vagyok a vendég... ha aludni akarok hazamegyek időben. Ha nem megyek haza, akkor alkalmazkodok. Illetve nálunk nincs (ezért is) fix altatás. Ha másnap ovi, akkor aznap kapásból nem megyünk sehova éjszakázni. Ha másnap nincs ovi, akkor meg addig marad fenn, amig szeretne. Még itthon is.
2023. jan. 4. 20:10
 4/11 anonim ***** válasza:
95%

Ilyen gyakran rokonoztok, hogy kibírhatatlan? Akkor legyél határozottabb vagy ne menj!

Nyilván nem ugyanúgy megy minden, ha oda vagyunk, de ha nem tetszene, tennék ellene

2023. jan. 4. 20:11
 5/11 anonim ***** válasza:
85%

Csak anyóséknál szoktunk ott aludni, de sosem csináltak ilyet, az én 1, 5 éves fiam 8 körül megy aludni, ezt szokta meg, olyankor már álmos is, így természetesen elviszem aludni.

Volt olyan, hogy fent volt náluk fél 9-ig, mert minden olyan izgi volt, de akkor már dörzsölte a szemét..

Mondjuk én nem is értem, ha az én gyerekem álmos és nem viszem aludni, akkor nyűgösködik, sír, hisztizik, szerintem a legtöbb gyerek ilyen, ebben mi a jó a rokonoknak?

Én biztos nem aludnék ott olyan helyen, ahol nem tudják elfogadni, hogy a kicsi gyerekem álmos és menni akar aludni. Akkor tudjanak rá.

2023. jan. 4. 20:17
 6/11 anonim ***** válasza:
71%
Anyukáméknál 100%-ig a gyerekhez igazodunk. Anyósom képtelen rá, neki a napirendje ütközik a kétévesem délutáni alvásával, ugyanis neki ilyenkor kell menni vásárolni vagy egyéb ügyeket intézni. Emiatt rendszeresen ott topog hogy mikor kel már fel a gyerek, és ha az amúgy is megzakkant gyerek valamiért nem akar aludni azonnal, kap az alkalmon hogy akkor ne aludjon délután, hanem menjünk (=vigye el a férjem és látogassuk meg az X rokont a gyerekkel).
2023. jan. 4. 20:33
 7/11 anonim ***** válasza:
82%
Hatos vagyok, még hozzáteszem, hogy igen erélyesen kell ahhoz kiállnom, hogy ne trollkodja szét a napunkat. És szerintem igen, a gyerekhez alkalmazkodunk. Ha ez nem megy, akkor nem megyek oda és kész.
2023. jan. 4. 20:35
 8/11 anonim ***** válasza:
85%

Dehogy, az én gyerekemnek én parancsolok. Ha alvás van, alvás van. Kedvesen de kertelés nélkül megkérném a házigazdát, hogy hagyjon minket aludni.

Ha meg ez nem válik be, többé nem mennék oda aludni, és meg is mondanám, miért.

2023. jan. 4. 21:14
 9/11 anonim ***** válasza:
88%
Direkt keresztbe tenni nem szoktak, ha ilyet tennének, szólnék. De olyan előfordul, hogy pl. az ebéd - méltányolható okból - az alvásidő elején van, ezért csúszunk az altatással. Próbáljuk nagyjából tartani a napirendet, de vendégségben vagy utazáskor különösen van benne egy kis "lötyögés".
2023. jan. 4. 22:48
 10/11 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem értelmes emberek megértik, hogy sok helyen a gyerekek kb. fix időben fekszenek le.

Talán nem is tudják, mi nálatok a szokás, ha nem mondod. Nem hiszem, ha azt mondod: figyelj, most le kell fektetnem a gyereket, akkor akadékoskodnak. De néma gyereknek az anyja sem érti a szavát.

Ha meg tényleg olyanok, akik ennek ellenére is akadékoskodnak, akkor oda nem is mennék ottalvós vendégségbe.

2023. jan. 4. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!