Mit tegyek, hogy a 3 éves fiam megértse, hogy ha
alvásidő van akkor alvás van?
Figyelt kérdés
Mikor lefektetem,még vagy 5-ször kiabál,hogy inni kell,pisilni kell...!Húzza az időt.Aztán még a 10 hónapos huga is felébred....!
2012. dec. 10. 13:46
1/6 anonim válasza:
Örülj neki hogy csak ennyi a gond. :)
Az enyémek éjfélig nem hajlandóak elaludni.
2012. dec. 10. 13:49
2/6 anonim válasza:
Nekem 2 év 3 hós kislányom és 3 hónapos kisfiam van, hasonló helyzetben vagyok, mint te, bár az én kislányom szerencsére van amikor hajlandó elaludni gond nélkül. De ma pl. 3/4 órán át küzdöttem vele, majd rákiabáltam, és elaludt. De azért ez így nem normális, nem kiabálhatok vele. Én is keresem a megoldást.
Bocs, hogy nem tudtam segíteni. :-/
2012. dec. 10. 14:34
3/6 anonim válasza:
3 éves? hát hagyd, hogy ne aludjon ha nem akar. persze mindig próbáld meg, de ne erőltesd. enyém 3 múlt, tavasszal aludt utoljára. minden nap tartunk pihenőt, nézi a mesét kakaó kíséretében, fél óra pihi, majd tombol estig, nem okoz neki gondot, nem fárad el korán.
más okból kifolyólag járunk vele pszichiáternek, mondtam neki, hogy nem alszik délután és visszakérdezett, hogy ez nekem miért baj? :D azt mondta, hogy ha nem keltem hajnalban, akkor ne is várjam el tőle, majd az oviban kifárad és alszik, ne foglalkozzak ilyen badarságokkal 3 éves korában :D
2012. dec. 10. 15:32
4/6 anonim válasza:
2. vagyok, nálunk azért nem működik, amit a 3. válaszoló ír, mert ha nem alszik, teljesen felborul a napja. Többször előfordult, hogy nem aludt el napközben, majd kidőlt délután fél négykor, s másnap hajnal fél négyig aludt. Ilyenkor az esti ébresztés sem megy, mert nem lehet felkelteni, ha pedig igen, akkor legalább fél-1 órán át sír a fáradtságtól, mire magához tér. Szóval nekünk muszáj aludni délután, hogy bírja az egész napot.
2012. dec. 10. 21:04
5/6 A kérdező kommentje:
A délutáni és az esti alvásra is értettem a kérdésemet.Nem téma,hogy nem alszik délután,mert akkor estig megkukul.Az alvás előtti időhúzás a probléma.
2012. dec. 11. 14:20
6/6 anonim válasza:
Az enyém is ezt csinálja, de most már eljutottam arra a szintre, hogy meg se hallom amit ilyenkor mond. Egyszerűen nem figyelek rá. Persze van, hogy ilyenkor képes 100x elmondani egymás után amit akar, nekem pedig pattanásig feszülnek az idegeim. Na ilyenkor küldöm be hozzá a páromat, hogy rendezze le vele Ő a dolgot. Ő jóval erélyesebben tudja elmagyarázni a dolgot. Az Ő módszere az, hogy az összes alvós cuccát kipakolja egyesével az ágyból, közben megkérdezi tőle, hogy hajlandó csöndben maradni és lepihenni? Ha "nem" a válasz, jön ki egy kisállat az ágyból, stb. Ez be szokott válni és a végére elcsendesedik és akkor visszakap mindent.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!