Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyerekkel együtt alvás vagy...

Gyerekkel együtt alvás vagy külön szobába alvás?

Figyelt kérdés

Mi nálatok a helyzet? Hány éves a gyerek?

Mikor aludt egyedül a szobájában reggelig?

2023. jan. 3. 23:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%

Együtt, nekünk ez vált be.

4 éves kora óta alszik a szobájában.

Kisebb két éves, ő még velünk alszik.

2023. jan. 3. 23:28
 2/13 anonim ***** válasza:
86%

16 éves Fiam köztünk aludt egészen 3 éves koráig (nem volt jó ötlet)

11 éves Fiam egy szobában aludt velünk, de külön ágyban 2 éves koráig (bevált)

14 hónapos Fiam szintén velünk egy szobában alszik, de saját ágyában (egyedül el tud aludni, reggelig durmol). Őt is kb. 2-3 éves koráig nem rakjuk külön szobába szerintem.

2023. jan. 3. 23:39
 3/13 anonim ***** válasza:
92%

Egy szobaban, de mindig kulon agyban aludt 4 eves koraig.

Akkor vettem gyerekagyat, es a szobajaban aludt. Elso ejjeltol kezdve sosem volt gond, vegig aludta az ejszakat. Mondtam neki ha reggel (vagy ejjel )felkel, nem kelhet ki az agybol , hanem szoljon. ( nem akartam veletlen leessen a lepcson vagy akarmi), ezt ugy betartja, hogy most 6 evesen is mindig szol, addig nem szall ki. Igy nincs jarkalgatas meg hasonlok.

2023. jan. 3. 23:39
 4/13 anonim ***** válasza:
78%
Első perctől külön. Csak egyszer mikor hosszabb ideig nagyon beteg volt aludt velünk.
2023. jan. 4. 00:02
 5/13 anonim ***** válasza:
62%
Még nincs két éves, a kezdetektől egy szobában alszik velünk, de külön ágyban. Jó esetben már reggelig alszik vagy ha fel is ébred, vissza tudja altatni magát, nem kellünk hozzá, ha pedig nem alszik vissza, egy darabig elszórakoztatja magát. Az elején szerintem több volt az egy szobában alvásnak az előnye, mint a hátránya, most viszont már eléggé zavarjuk egymás köreit, mert a férjem korán kel, sokszor felébred rá a legényke, pedig magától még aludna. Úgyhogy gondolkozunk azon, hogy tudnánk megoldani a külön szobában alvást.
2023. jan. 4. 00:42
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyerekem első perctől külön aludt.

A másodikat nem tudtuk levakarni, amikor már hónapokig nem alszol sehogy, akkor már akármit elfogadsz, csak engedjenek aludni. Így közel 6 évesen sikerült kirakni a szobából.

2023. jan. 4. 02:11
 7/13 anonim ***** válasza:
74%
10,5 és 2,5 éves gyerekeim vannak. Mindketten első naptól a saját szobájukban alszanak. A nagy 8, a kicsi 7 hetes kora óta nem kel éjjel.
2023. jan. 4. 06:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Két és féléves (fiú, nem tudom, számít-e), az első perctől saját szobában és ágyban alszik, 10 hetes koráig mi is ott aludtunk, azóta külön. A legrosszabb éjszakákon se ébredt 3-nál többször; stabilan kb egyéves kora óta alussza át az éjszakát.
2023. jan. 4. 06:56
 9/13 anonim ***** válasza:
76%
Nekem nagyon rossz alvó baba jutott majd 4 hónapig nem elaudtam egyhuzamba 1-2 óránál többet azt is egy kanapén, reméltem hogy megszokja a kiságyat … aztán feladtam azóta alszok és vettünk egy nagyobb ágyat, hogy kényelmesen elférjünk már 9 hónapos még mindig 2x kel.
2023. jan. 4. 11:38
 10/13 anonim ***** válasza:
89%
21 hónapos. Eleinte csak rajtunk aludt, éjjel is, nappal is. Olyan 2 hónapos kora körül már le tudtuk tenni magunk mellé/közé, és 4 hónapos korában már elalvás után át tudtuk tenni a saját ágyába (én mellette aludtam), ekkor 2x kelt éjszaka enni. Egészen 7 hónapos koráig, amikor annyira bezavart a mozgásfejlődés, fogzás, hogy óránként üvöltve kelt, ringattam egész éjszakákon át, és akkor elegem lett, mi külön költöztünk, hogy legalább a férjem aludjon, mellettem, ha fogtam, simogattam, sokkal jobban aludt a lányom (és így én is). És aztán így maradtunk, 10 hónapos korától nem eszik éjszaka, de van, hogy megébred 1-2x és keres, kezemet fogja, néha (mint pl. ma is) átalussza az éjjelt. Én nem vándorlok oda-vissza, nekem nem pihentető. Szeretek amúgy vele aludni. Majd ha a lányom 100%-ban nem kel éjszaka, visszaköltözöm a férjem mellé.
2023. jan. 4. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!