Miért nem mer pisilni az oviban a kisfiam a többi gyerekkel együtt?
Én sem tudtam soha parancsra pisilni de meg most sem 34 évesen.
Ha nem engedik ki akkor hagyják hogy bepisiljen vagy hogy gondolták?
A félelemnek ehhez semmi köze. De nyilván kevésbé szemérmes a családja előtt, mint a többiekkel szemben.
Amúgy mit akarnak az óvodában, hagyják bepisilni alvásidőben? Annyi eszük nincs, hogy egyedül küldjék ki alvás előtt?
Mondjuk csodálom h az óvónőkben nem merült fel az 5ös válaszoló kommentje.
Egyébként bátyjám ugyan ilyen volt. Most is az az első ha beugrink hozzánk wcre megy, mert "idegen helyen" nem szeret elmenni a mosdóba
Nálunk pont emiatt pisilt be a lányom, és kéredzkedett be minden nap az udvarról wcre. Szeptemberben kezdett, és se függöny, se semmi a wc előtt, csak egymás mellett ott vannak, a wctől két méterre a kézmosók.
Nem is értem hogy gondolták, a wczés nem csoportos tevékenység.
Azóta kicsit jobb a helyzet, megbeszéltem a gyerekkel hogy az ovisok így szoktak pisilni, mert ez mekkora jó buli így csoportosan intézni, igyekeztem pozitívan beallítani a helyzetet. Azóta kicsit bátrabb lett, de van hogy visszatartja inkább és később szalad.
Az ovónőkkel beszélj, hogy vagy elsőnek, vagy utolsónak vigyék ki wcre, ez azért nem olyan nagy szervezés, senkit nem zavar vele a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!