Mit lehet kezdeni az alábbi helyzettel?
3,5 éves a nagyobb gyerekem, most született meg a kistesója. Születése előtt várta, nem minden egyes nap, de azért emlegette, hogy majd miket fog vele játszani, stb.
Most viszont, mióta itthon vagyunk (pár napja), abszolút nem foglalkozik vele, mintha itt sem lenne.
Mi a legjobb megoldás ebben a szituban? Volt már vki hasonló helyzetben?
Addig jó, amig nem foglalkozik vele 🙈
Egyèbkènt ôk szerintem azt hiszik azonnal egy jàtszòpajtit kapnak.. közben egy bôgômasinàt, aki anyut ès aput is lefoglalja
Hagyni.
Egyáltalán nem kell vele foglalkoznia. Nektek kell a "naggyal", jobban mint bármikor.
Nálunk is ennyi a korkülönbség. A kicsi anyatejes volt, mégis az apja altatta a kezdetektől (miután megszoptattam). Mivel az első perctől így csináltuk, belejöttek. Ez volt az "én" időm a nagyobbal. Őt én altattam, ezzel minimálba a tesóféltékenységet.
Nappal is amikor lehet háttérbe toltam a kicsit.
Eredmény: imádják egymást, maga nyitott a tesó felé, soha nem kényszerítettem.
Mit kéne foglalkozzon egy pár napos babával ennyi idősen? 3,5 évesen gondolom egy mini méretű játszótársat képzelt el magának, aki rögtön leül mellé a játszószőnyegre játszani. Látta, hogy nem ez a helyzet, ezért egyelőre nem érdekli.
A babusgatáshoz meg még pici.
Hagyd beken kerlek, ne eroltess semmit. Tenyleg addig jo, amig levegonek nezi a csecsemot, mert ezutan a fazis utan sokszor az szokott jonni, hogy direkt bantani akarja, amint rajon, hogy o vegleg marad.
De a testverfeltekenyseg az egy teljesen termeszetes folyamat, nincs benne semmi koros. Kinel gyengebben,kinel erosebben jon ki, ezt nem lehet elore tudni, majd meglatjatok.
Nalunk is max naponta eyszer-ketszer megnézte és ennyi..
Aztán pár hét után elkezdett egy plüss allatkat magával vinni meg gondozni, mintha a babaja lenne. Annyira cuki volt.
Egyébként a nagyobbik gyermekem fiú és még azt is utánozta ahogy szoptatom a hugat.
Kb 3 hónapos lehetett a kicsi amikor elutaztunk pár napra rokonokhoz és akkor azt mondta nekem a nagy, hogy ugye nem hagyjuk itt a hugit? Akkortól kezdte szerintem azt így felfogni, hogy ő már mindig velünk lesz.
Arra nagyon figyelj, hogy heti egy két alkalommal passzold le a babát és csináljátok ketten programot a 'naggyal'.
Most egy darabig ezzel teszed a legjobbat, aztán majd ha már a kicsi nagyobb lesz, akkor meg fog minden változni. Nálunk most 4 és 6 évesek es a nagy szeretet éppen atcsapott nagy veszekedesbe. :) Hónapok óta megy az adok-kapik... de amúgy szeretik egymást nagyon, mert ha valamelyik nincs ott akkor már keresik egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!