Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tanácstalan vagyok. Mit tegyek?

Tanácstalan vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A kisfiam 4,5 éves. Van egy kisfiú barátja aki 5,5 éves. A gond ott kezdődik, hogy ha összekerülnek a kisfiam teljesen megkergül. Szinte kezelhetetlen lesz. Minden olyat csinál amit egyébként nem csinálna. Egyszóval a kisfiú nagyon rossz hatással van rá. Az oviban is mondták már hogy nem engedik őket együtt játszani, mert a fiam kifordul önmagából és mondták hogy próbáljuk leminimalizálni a találkozásokat. Ezzel teljesen egyet értek, csak hogyan tegyem? Nem mondhatom a fiamnak hogy nem játszhat vele. Ha mégis ezt tenném egyből megkérdezné hogy miért nem. utána meg ha találkoznánk teli szájjal mondaná hogy miért nem engedem játszani őket. Szóval nem tudom mit tegyek. Ti mit tennétek?
2010. okt. 1. 14:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy nem tudod egyik pillanatról a másikra leépíteni a gyereket. Vagyis persze, megteheted, de ez hatalmas kiszúrás lenne a kisfiaddal. Nekem 4 éves a lányom, és ő még azt is iszonyúan a szívére veszi, ha 1-1 alkalommal, ha épp dolgunk van, nem mehet játszani a barátaival.

Én a helyedben inkább onnan próbálnám megközelíteni a dolgot, hogy a kisfiad ne vegye át az "őrültséget". Meg kellene vele beszélni, hogy mi az a viselkedés, ami rossz, és ne utánozza a másik gyereket. Ez már csak azért is jobb megoldás, mert most leépítitek ezt a kisfiút, de újra meg újra lehetnek olyan gyerekek a környezetében, akik rossz hatással lehetnek rá. Nem szigetelheted el örökké az ilyenektől, inkább azt kellene neki megtanítani, hogy mi nálatok az elfogadható viselkedés, és ami nem illik bele, azt nem vegye át másoktól. Idejében kell szerintem erre nevelni a gyereket, mert 10-12 évesen már késő lesz. De ha addigra lesz egy jó értékrendje, akkor nagyobb korában is kisebb eséllyel, nehezebben keveredik rossz társaságba.

2010. okt. 1. 14:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Én azért mégis megpróbálnám csökkenteni a találkozások számát. És meg is beszélném vele, sőt a kisfiú szüleivel is, ha úgyis elmondja nekik a fiad. Szerintem normális hangnemben meg lehet azt beszélni, hogy ha összekerülnek, akkor a rosszat hozzák ki egymásból.
2010. okt. 1. 14:28
 3/5 A kérdező kommentje:

Teljesen egyet értek azzal hogy a fiammal kell megértetni hogy milyen viselkedés az ami nem elfogadott. Ez meg is történt nem egyszer, de valahogy ha összekerülnek mindent elfelejt. Ez az egyetlen gyerek aki ilyen hatással van rá, pedig sokat van gyerekek társaságában. A kisfiú olyan mintha hiperaktív lenne. A szüleivel nem lehet ilyet megbeszélni, mert rajtuk szemellenző van. Nem látják és nem is akarják látni a bajokat. Inkább a homokba dugják a fejüket. Én is imádom a gyerekeimet és nem adnám oda semmi pénzért, de attól még látom a hibáikat.

Hát akkor próbálkozom tovább megértetni a fiammal a dolgokat.

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Valakinek van még ötlete azt is szívesen fogadom.

2010. okt. 1. 17:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Hú, az ilyen szemellenzős szülők a legrosszabbak! Nem értik meg, hogy ezzel a viselkedéssel teszik a legrosszabbat a gyereküknek. Ez lehetne persze a magánügyük is, csak sajnos más gyerekekre, családokra is hatással vannak így.

Más ötletem továbbra sincs. Egyébként hol szoktak találkozni? Oviban csoporttársak? És ott más gyerekre nincs ilyen hatással? Ha igen, akkor lépnie kéne az ovinak a szülők felé (pl. nevelési tanácsadóba utalni)

de ha csak a fiadat fertőzi, akkor lehet, hogy ők ketten túlságosan is egy húron pendülnek, és a másik fiú csak katalizátor a fiadra.)

Az ovin kívüli találkozásokat pedig próbáld mindenféle ürügyekkel ritkítani.

2010. okt. 1. 17:58
 5/5 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy az oviban is találkoznak, de nem csoporttársak. Egyébként meg nagyon közel lakunk egymáshoz. Nem csak az én fiamat pörgeti fel, hanem másokat is. Már mindenki menekül előlük. A szülők nem látnak semmi kivetnivalót a gyerek viselkedésében. Az anya meg állandóan majmol. Oda viszi a gyerekét ahová mi megyünk és még folytathatnám.(már azt is mondta, hogy abba az iskolába és osztályba íratja a gyerekét ahová én is . Hol van még az iskola? de ő már ezt is eldöntötte.) Tudom jól hogy a fiamnak kell megértenie hogy akkor is vannak szabályok amikor vele van, ezzel teljesen tisztában vagyok, csak egyszerűen nem megy még. Hátha a télen nem találkoznak annyit és "elfelejti". Bár ennek kicsi az esélye.

:-(

2010. okt. 2. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!