Mennyire vesz részt a párotok a gyereknevelésben?
Nálunk a háztartás a fő feladata a férjemnek.
Nekünk nem olyan babát dobott a gép, aki mellett lehet sütni-főzni. Egy rántottát se tudok frissen megcsinálni neki.
Volt pár hét, amikor folyton kupi volt, mert még az alap rendet se tudtam megtartani (pl. levettem a zoknimat és valahol ledobtam mert menni kellett a síró gyerekhez).
A babával is sokat foglalkozik, sokszor elviszi magával anyukájához.
Akkor tudok nyugodtan vacsizni, amikor vigyáz rá.
Én alszok a kicsivel, de ha éjjel hosszú időre felkel, akkor jön a férjem segíteni, ill. néha azért alszik vele.
Ö rendezi a kutyákat, főz ha kell (egyébként kapjuk a kaját), bevásárol...
Amikor hazajön a munkából, gyakorlatilag addig nem ül le amíg a picit el nem altatom.
Övé a fürdetés és amíg altatom a kicsit, megcsinálja az esti romeltakarítást.
A vacsora, fürdetés, esti altatás az övé. Amióta többnyire átalussza az éjszakákat a lányunk ha megébred éjjel vagy hajnalban bemegy hozzá, de néha húzogatja a száját, hogy még aludt volna és este emiatt fáradt. Pelenkát cserél, akkor is ha kakis. Megeteti a gyereket, ha megmondom mit adjon neki.
Minden mást csak akkor csinál meg ha megkérem, de akkor legalább megcsinálja. Néha főz, ezt magától és ügyes is benne, néha felmos, ha szólok. A mosogatógépbe maga után bepakol, de el nem tudja indítani. A mosógépet, szárítót szerintem nem is tudja hol van. Minden más házimunka és gyerek körüli teendő az enyém.
Ezeket is menet közben könyököltem ki magamnak, mert az első fél évben megfogni is alig mert.
Mondjuk előre tudtam mielőtt hozzámentem, hogy rettenet lusta a férjem, szóval nem ért meglepetés. 😂
Picit irigykedem, de egyben örülök is, hogy sok a segítőkész partner.
Én ha szólok az enyémnek, legtöbbször megsértődik. Sajnos, sok esetben olyan, mint egy durcás óvodás...Talán idővel változik, ha nem, akkor biztosan különválnak útjaink. Nem vagyok hajlandó egész életemben egy nagyra nőtt csecsemővel együtt élni.
Házimunkában sokat segít. Mosogatni ő szokott, néha főz is, esetleg leszedi a ruhát a szárítóról, porszívózik, ilyesmik.
Gyerek: Az elején nem tudott vele mit kezdeni, de ha éjszaka nem volt erőm kelni, ő kelt, ha éhes volt, ágyba hozta hozzám. Most már foglalkozik vele, fél szemmel felügyeli (bár néha a hajam égnek áll, hogy ül a gép előtt és közben a gyerek mit művel ;)), ha kell, felöltözteti, altatja, fürdeti, ha előkészítem az ételt és megkérem rá, akkor meg is eteti. Amit szerintem még soha sem csinált, az a pelenkázás. Valamiért azt nem vállalja, pedig a szülei már rá is pirítottak, amikor kiderült (anyósnak szerencsére van benne tapasztalata, így nem maradt pelus nélkül).
Érdemes leülnöd és átbeszélned vele, hogy mik lennének az elvárásaid a párkapcsolatban. Mindenképp adj neki esélyt, hogy változzon, ne akkor állítsd kész tények elé, amikor már késő.
Sokat segít ha asszertiven próbálod meg elmondani: nem úgy, hogy ő mit csinál rosszul, hanem úgy, hogy te mit érzel, mi esne jól neked, mi esik rosszul neked.
#16-os válaszoló!
Köszönöm a választ! Igen, mindenképp fogunk beszélni ezekről, mert változtatni kell sok mindenen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!