Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Borzasztóan rákapott az 5...

Borzasztóan rákapott az 5 éves fiam a Tv nézésre, hogyan térhetnénk vissza az arany középútra?

Figyelt kérdés

Az ősszel sokat volt beteg a kisfiam, kórházban is kellett lennünk többször is. Amikor épp otthon voltunk akkor nekem dolgozni kellett így voltak napok amikor szinte egész nap nézte a youtube-ot.

Nagyon szégyellem, tiszta tv függő lett. Kimondta hogy unatkozik Tv nélkül, nem tud magával mit kezdeni, alig játszik fél órát már kapcsolná vissza a tvt. Teljesen eltiltani nem akarom de teljesen felborult az értékrendje is. Látja a sok sponzoros videóban a rengeteg drága játékot amit ő nem kaphat meg... minden más unalmas neki, érdektelen, nyafog ha kimegyünk az udvarra, vagy ha kézművesek esni szeretnék vele. Unott fejet vág mindenre, szinte teljesen elveszítette az érdeklődését bármi iránt. Ha athivunk kisbarátot akkor egyből tvt akarna kapcsolni nem pedig játszani, ovibol jövet megállás nélkül kérdezgeti hogy ugye nézhet mesét... Teljesen rákattant, mit tegyek?

2022. nov. 22. 23:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
32%

Én is pont leszoktatom a középsős kisfiamat.

Úgy csinálom, hogy kétszer van képernyőidő: reggelizés alatt és vacsora előtt. Reggelizés nagyjából 20-30 perc és én állítom össze a lejátszási listát, esetleg ha van valami, amit nagyon szeretne, akkor megbeszéljük. Vacsora előtt pedig 1 óra. Ilyenkor fél óra mesét ő választhat ki, fél órát a kistesója.

Ha hétvége van, akkor egy rövid mese (mondjuk Bing, ami 7 perc) és 3 zenét (Apacuka együttes, Alma együttes, Kicsi Gesztenye Klub) választhat délutáni alvás előtt.

Ha viszont elkezd hisztizni, veszekedni, vergődni a választott mese miatt, akkor kikapcsolom és ugrott az adott képernyőidő. (Természetesen ha normálisan kommunikál, akkor nyitott vagyok a kérése felé, de a hisztit nem engedem.) Pont ma reggel emiatt mese nélkül reggelizett.

Ha elunja magát a játék közben, akkor előveszek gyurmát, festéket, matricát, bármit. Ha minden igyekezetem ellenére is vergődik, akkor már lehangzott, hogy "ha szerinted nincs mivel játszanod, akkor azt hiszem, ki is dobhatom a játékaidat..." Erre már ritkán van szükség és még sosem kellett kidobnom semmit.

Ami viszont nagyon nagyon fontos: TE kezeld a youtubeot! Tölts le reklámblokkolót!

2022. nov. 23. 08:42
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Amikor kicsi voltam a natgeo-nak voltak kazettai, allatok -ismeretterjeszto filmek stb.

Indits neki olyat , amibol tud tanulni. Olyat, ami fejleszti az agyat. Ha nagyon szereti nezegetni a videokat, ezek is tetszeni fognak neki.

2022. nov. 23. 08:48
 13/15 NTBS ***** válasza:
Nem kell bekapcsolni a TV-t.
2022. nov. 23. 10:53
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Te vagy a felnott. Miert az van, amit o akar ?

8 evesem van, egyedul nevelem a kezdetektol, de megsem szoktattam a ra a tv-re (sem mas elektronikara ). Heti 1-2 alkalommal jut eszebe bekapcsolni amikor is megnez egy meset.

Eszembe nem jutna Youtubot engedni !!

2022. nov. 23. 10:57
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat és azt is hogy nem rontottatok nekem hogy rossz anya vagyok.

Próbáljuk időhöz kötni a tvt...

2022. nov. 23. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!