Utáltam ezt is meg a karácsonyfás andersen mesét is. Szinte úgy éreztem,hogy élvezte a mese írója h szomorúságot okoz a gyerekeknek, pontosan tudta,mi fáj a legjobban.
2022. nov. 21. 20:36
12/18 anonim válasza:
A mérhetetlen emberi közönyösségről,az empátia hiányáról szól a történet. Érzékenyitéshez tökéletes, ezt egy 10 éves is felfogja, remélem.
2022. nov. 21. 20:41
13/18 anonim válasza:
Nem szomorúságot akar okozni a történeteivel Andersen, hanem tanítani!! Mindegyiknek nagyon komoly mondanivalója van! Felnőttként is elgondolkodom, és sokmindent átértékelek, miután elolvasom. Nagyon tanulságos, és erre igenis szüksége van a mai gyerekeknek is. Nem hiába kerül elő minden évben Karácsonykor ez a mese is.
2022. nov. 21. 20:49
14/18 anonim válasza:
Ugyan mar. Meg a gyufaarus lany elmegy,de azt a fenyőfásat mivel magyarázod? Amikor kidobják a kis fenyőt. És mivel gyerekként úgy nősz fel, hogy nincs ráhatásod arra,hogy hoznak-e fenyőt a szüleid, ez sima genyosag. Arra sem nagyon van felnőttként ráhatásod,hogy megfagynak-e a szegények, simán csak lelkiismeretfurdalás-forrás. Az "érzékenyítés" szótól hülyét kapok, a gyerekek eleve rendkívül érzékenyek minden hatásvadász mesére, ezek meg kb. kínozzák őket, hogy oda futtatsz ki egy történetet,hogy meghal a cuki főszereplő,mindezt karácsonyi környezetben.
Az testvéreim és a szüleim se szerették ezeket a meséket, de egészségetekre.
2022. nov. 21. 21:02
15/18 anonim válasza:
Én is emlékszem mikor egy magyar órán felolvastuk... nagyjából pont ennyi idősen. Engem nagyon megviselt.
Persze tisztában voltam a halál fogalmával, de az én lelkemet akkor is meggyötörte.
2022. nov. 21. 21:07
16/18 anonim válasza:
Nálunk a tíz éves gyerekeknek a holokausztról mesélt az egyik tanár. Bizony okozott vele traumát. De az én kislányomnak a Bambi és a Vuk is sajnos rosszul esett, nem szereti a szomorú meséket, megviseli. Vannak érzékenyebb gyerekek, és van amelyiknek meg se fog kottyanni.
2022. nov. 21. 21:49
17/18 anonim válasza:
Nem. Sőt, egyáltalán nem baj, hogyha nem burokban nevelgetjük, hanem találkozik a szegénységgel, kiszolgáltatottsággal és az emberi közönnyel. Mert ilyen világban élünk.
Bőven voltam már 10 éves, mikor anyukám Andersent olvasott nekem.
2022. nov. 22. 16:00
18/18 anonim válasza:
Ennek semmi köze a szegénységgel való találkozással. Ez egy mese, ami téli/karácsonyi mesének indul és durván végződik. Mondjuk 10 évesen vállalható, de nem az a gond,hogy elolvassa, hanem, amikor ezt nyomják orrba-szájba minden karácsonyi műsoron. Nálunk nyomták. A testvérem felnőtt,kemény férfi, és a mai napig rosszul van a karácsonyfáktól az andersenes mese miatt amit minden egyes iskolai karácsonyon előadott valaki és letargiába esett az összes gyerek. Én ugyanezen okból 10+ éve műfenyőzök karácsonykor,aminek nulla hangulata van így. Hát köszi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!