Miért "baj", ha valaki drágább ajándékot vesz a gyerekének karácsonyra?
Az ajándékozás témájában nézegettem vissza kérdéseket kíváncsiságból, ötletszerzésképp, és sok kérdésnél találkoztam azzal a jelenséggel, hogy ha valaki leírja, hogy picit drágább ajándékot vesz vagy nagyobb értékben, 30-40 ezerért, akkor nyomban megjelennek azok a kommentelők, akik elkezdik szapulni őket.
Hogy milyen hülyeség drága ajándékot venni, ők sosem vásároltak még 10 ezer forintnál drágább játékot, felesleges, nem ez teszi boldoggá a gyereket, de jól megy mindenkinek.
Ennek mi értelme, miközben szimplán annyit is lehetne írni, hogy én ezt még ezt vettem ennyiért, a másik szapulása helyett. Miért kellene magát rosszul éreznie annak, aki esetleg valami drágábbat vesz a gyerekének (pl. babakonyha, bicikli, trambulin, tehát olyasmi, amit nem lehet 4-5 ezerért megvenni), ez miért olyan negatív dolog.
Van, aki nem teheti meg sajnos, van aki igen, nem gondolom, hogy ettől bármelyikük rossz ember lenne.
Én pont az ellenkezőjével találkoztam. Mikor leírtam h 10e körül szoktam vennék (úgy is kapnak a többi rokontól is) akkor már támadnak is h minek a gyerek ha rajta spórolok
Mindenkinek a saját dolga milyen értékben vesz ajándékot.
Szerintem tökmindegy mit írsz, úgyis lehurrognak.
Én idén 2 ilyen poszthoz szóltam hozzá.
Az egyik, lányom korabelinek (1 év) ajándék.
Ott leírtam, hogy neki még nem veszek nagy ajándékot. Ilyen kicsinek ugysem érdekli, ugysem emlékszik rá. Mindene megvan a nagyobbtól, igy kap 3 kicsi ajándékot.
Na ott mágján égtem, mert miért?! Ha a nagynak veszek, neki miert nem... spórolok, stb.
Masik, 3-4 éves korosztály ajándék. Leírtam, hogy kap egy nagyobb (4m+) trambulint, mert a mostani kuka. Meg mellé kap 2 ajandékot a fa alá, kb 30eFtért.
Ott pedig kb lelőttek, mert minek ennyi, ez közel 100eFt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!