Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan segítsek a lányomnak,...

Hogyan segítsek a lányomnak, hogy könnyebben barátkozzon más gyerekekkel is?

Figyelt kérdés
3 éves, egy évet járt bölcsibe, ahová az úgynevezett "legjobb barátnője" is járt vele. Ez a barátnő idősebb nála fél évvel és borzasztóan domináns, míg a lányom csüng rajta. Amíg foglakozik vele, például a játszótéren, addig minden oké, eljátszanak. De ha a lánynak éppen semmi kedve a lányomhoz (amihez szíve joga), akkor a lányom csak elveszetten tesz vesz és várja mikor játszik vele újra. Rajong érte, míg a kislány simán van, hogy rá se hederit. Szeretném megerősíteni a lányomat abban, hogy játsszon másokkal is, ne csak ezután a kislány után loholjon, aki aztán ha hajlandó vele éppen játszani, akkor is minden a kénye kedve szerint kell legyen. Lehetnének egyenrangú barátai is, nem kéne így alá rendelnie magát egy embernek. Nekem máig emlék, hogy ugyanilyen gyerek voltam és nagyon sok fájdalmat okozott nekem az ennyire domináns barátnőm, szeretném őt megóvni ettől
2022. nov. 18. 13:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld valahogy az önbizalmát növelni. Ebben gyökerezik a probléma.
2022. nov. 18. 13:38
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem hirtelen az jutott eszembe hogy olyan társaságba vidd ahol nincs ott ez a barátnője vagy direkt olyan kisgyerekkel játszasd akiről tudod hogy nem ilyen pl. barátok gyerekei stb.
2022. nov. 18. 13:38
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen szerintem sincs önbizalma, elég bátortalan :( megmondom őszintén igyekszem kerülni az utóbbi időben a találkozót ezzel a kislánnyal, amíg megerősödik lelkileg, de jövőre egy ovis csoportba fognak kerülni, addig jó lenne ezen dolgozni. Azt se szeretném, hogy az én gyerekkori rossz élményeimet kivetítem rá és "túl féltem" , ezért sem tudom mennyire jogos az aggodalmam
2022. nov. 18. 13:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó mondatod a kulcs. Nem csak, hogy ugyanilyen gyerek voltál, hanen valamilyen viselkedésmódoddal ezt a mintát adod át neki még mindig. Milyen a kapcsolatod a férjeddel? Milyen baránőid vannak? Mit lát belőled a szociális interakcióid során? Egyebként a legegyszerűbb a terápia lenne, de tudom, hogy nem mindenkinek fér ez bele. Szóval szerintem magadban keresd a gyökerét ennek. Tapasztalatból beszélek. Én ugyanilyen voltam. Az en kislányom is ugyanilyen lett. Eszbe kaptam, elmentem terápiába es valtoztattam sok mindenben az eletemben. Fél évre rá a kis pióca már csak loholt utána, hisztizett, de a lányom már tulvolt ezen. Hidd el, ha te valtozol, ő is fog. A gyerek a mi tükrünk valahol.
2022. nov. 18. 13:46
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm négyes, valóban most kezdett el engem is foglalkoztatni a terápia gondolata, jó tudni, hogy ez rá is hatással lenne!
2022. nov. 18. 13:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
3 évesek még csak. Ez nem alárendeltség. Nem is szabad belenevelni ezt véletlenül se. Vidd más közegbe is, nyugodtan mond neki, hogy oda mehet játszani másokhoz..stb..
2022. nov. 18. 14:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én gyereknek nem nagyon barátkoztam, az a magam jól elvagyok típus voltam.Mondjuk volt 1-2 barátnőm, de ennyi.A lányom ugyanilyen.És pont ugyanúgy viselkedik ahogy a tiéd is kérdező. A szívem szakad meg érte!!

Vállalkozásunk van, vezető szerepet töltök be(csak, hogy lásd elvileg nem egy elnyomottan, meghunyászkodottan viselkedő anyát lát, hanem határozottat). Én pld nem gondolom ,hogy tőlem azt látná, hogy így kell viselkedni.

Gondoltam már arra, hogy talán pont a határozott viselkedésemmel nyomom el és ezt viszi át a társas kapcsolatokra az oviban. Nagyon frusztrál amúgy, mert szeretném ha neki több interakciója legyen a környezetével, mint nekem volt gyerekkoromban és hogy ne nyomják el úgy, mint most. Mert most mindig az dirigál aki szóba áll vele.

2022. nov. 18. 14:04
 8/10 A kérdező kommentje:
Egyébként az a fura, most , hogy így gondolkozom rajta, hogy a kislány anyukája az a tipikus magát alárendelő feleség, míg nálunk itthon sokkal jobb a munkamegosztás. Ehhez képest az én lányom kis nyuszi, az övé pedig ilyen full domináns. Érdekes, de biztos erre is van magyarázat. Mindenesetre más gyereket megváltoztatni nem tudom és nem is akarom, nekem az a dolgom, hogy segítsek a sajátomnak
2022. nov. 18. 14:05
 9/10 babyboom567 ***** válasza:
0%

Én csak azt nem értem, hogy tulajdonképpen 3 évesekről beszélünk,miért mentek oda?Miért viszed oda?

Ne vidd oda ahol a kislány van.Én az ovis közös csoportot sem hagynám.

És keress terápiát magadnak.

2022. nov. 18. 17:18
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
De 9es, ilyen emberek mindenhol vannak, miniben, közepesben, meg nagyban. Nem abban van a megoldás, hogy elkerülöm, mert szorongó vagyok, hanem még időben megnövelem az önbizalmamat, hogy normális életet tudjak élni köztük.
2022. nov. 18. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!