Mit tanítsak, hogyan barátkozzon? Mert amit csinál, nem okés.
Még nemigen beszél.
Játszótéren nagyobb, idegen gyerekek vannak és érdeklődve keresi a társaságukat. Játszana velük(de ugye a nagyobb fogocskázna a kicsi meg nem tud ugy rohanni igy lesz belőle egy pillanatnyi kukucs jatek, de a kicsi szivbol örül ennek is stb)
többször jobban felügyelek, mert a vagány nagyobbak a kisebbeket nem mindig szivlelik, van, hogy a csuszdarol is lelöknék, persze nem ez a jellemző, alapvetően tudnak kedvesek ill udvariasak is lenni, de látszik, hogy nem veszik be a gyermekem közösségbe.
Nos gyermekem ahogy feltűnt ugy közelit hogy belemarkol a ruhájába a másiknak(meg amugy is kezet fogna bárkivel, mivel nem egyszer megesik ha nyul valaki felé, az illető megfogja a kezét igy ez rögzult neki mint ismerkedés v kontaktfelvétel v ilyesmi) ha az illető keze elérhetetlen, marad a ruhája v haja vagy amit ér...ami ugye a nagyobbaknak érdekes ill nem tetszik, igy én magyarázom hogy nem rosszat akar csak barátkozni es nem tudja még hogyan kell.
De szoval én sem...
Még ötletem volt pl jatekot átadni, de szerintem ez nem egy remek ötlet hogy osztozkodásra tanitsam hogy mibdenkinek vigyen valamit oda vagy pl maszokán pont nincs náluk semmi..
Merre eltek?
Jatszohaz? Vegszuksegben bolcsi napi 2 orara? Masik, szomszed anyuka hasonlo koru gyereke? Tudni kene, merre eltek, a lehetoseg el valtozoak.
Nem írtad a korát, de másfél-két évesre tippelek.
Semmit nem kell tanítani, teljesen korának megfelelően viselkedik.
Amire te gondolsz, az magától ki fog alakulni, amint a saját korosztályából összetevődő közösségbe kerül. (Bölcsőde, óvoda)
A lányom 2 éves, fél éve bölcsődés. Ott már kialakult egy "etikett" neki a korosztályával, persze bakik becsúsznak még, hiszen ennyi idősen még rengeteg mindent meg kell tanulniuk a szociális érintkezés szabályairól. A finomhangolás egészen kamaszkorig tart.
De a nagyobbakat ő is nézi csak játszótéren. A kisebbekkel szemben pedig dominánsan lép fel. Nem agressziv, de ha egy 1 év körüli gyerek vizsgálgatja a motorját, vagy ráül, akkor odamegy és finom, de határozott mozdulattal félretolja.
A magántulajdon fogalma ennyi idősen kezd nagyon fontos lenni, nem szívesen osztozkodnak. Ilyenkor a figyelemelterelés segít, vagy rövidebb idejű várakozásra ösztökélés (2-3 perc). "Hadd nézze meg a kisfiú a motorodat, utána felülhetsz rá." Ennyit tud várni, tovább nem. Nem is kell tovább, mert kb. 3,5 éves korig a gyerekek képtelenek várakozni, még belengetett jutalomért is.
(Van az a kísérlet, amikor kisgyerekeket egy csokival egyedül hagynak, de elmondják, hogy vagy megeszik most, vagy várnak 5 percet és akkor kettőt kapnak. 3,5 éves kor a vízválasztó. Alatta befalják, felette nagyobb eséllyel várják ki az öt percet a plusz javadalmazásért.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!