Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire későn kezdett el...

Mennyire későn kezdett el beszélni a gyereked, ha két nyelven beszélsz hozzá?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Akik két nyelven beszélnek a gyerekükhöz születésüktől fogva, mennyivel később kezdett el beszélni a gyerkőc, mint az átlag. És melyik nyelvet használta?

Úgy tudom, azok a gyerekek akik két nyelvet hallanak később kezdenek el beszélni. Ez igaz?

A lányom most 14 hónapos. Pár szót mond, azt magyarul. De kérdezek tőle valamit angolul, hogy hol van megmutatja. Pl állatot a könyvben.

Kinek mi a tapasztalata?

2022. nov. 15. 10:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

A kérdésem a 8nak írtam, csak közbe jött a a kilences addig.

9es és tudja használni az angolját itthon?

2022. nov. 15. 11:33
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

8-as vagyok.

Igazabol en ugy mentem ki annak idejen, egybol a foiskola utan, hogy en nem vagyok hajlando Mo.-n szulni, es a gyerekem nem fog magyar iskolaba jarni, ugyanis sajnos nekem nagyon rossz tapasztalatom volt, mind altalanos es mind kozepsikolaban ( nagyon sulyos volt a helyzet, nem reszletezem de honapokig korhazban voltam bullying miatt). Ugyhogy ott akkor 15-16 evesen eldontottem, a gyerekem nem fog itt felnoni.

Nagyon sokat kuzdottem, de nagyon jo munkam lett stb. , es igen nagyon orulok, hogy itt szultem, es igen, marios latom a kulonbseget, hogy nekem milyen volt az altalanos iskola, es itt milyen most a gyereknek.

Es tenyleg a nyelv miatt ne aggodj, es ne beszelj hozza angolul 🙂

2022. nov. 15. 11:43
 13/21 anonim ***** válasza:

Az én gyerekeimnek kb fél évvel később lett annyi szokincse mint az átlag gyerekeknek. Én magyarul beszéltem hozzá és Franciaországban élünk. Hozzám magyarul beszéltek a bolcsiben franciául.

Néha volt olyan hogy nekem akartak mondani valamit de nem tudták magyarul franciául mondták a szót de magyar raggal. Iskolás korukra elmaradt.

2022. nov. 15. 11:43
 14/21 A kérdező kommentje:

8as. Köszönöm!

Kezd bennem is itthon kialakulni, hogy ezt valószínű nem szeretném neki…

Amúgy érdekes 13as. Van kint egy barátnőm, neki a lánya szinte csak angolul tud, hiába beszélnek neki otthon magyarul. Egyszerűen nem jutnak neki eszébe a szavak.

2022. nov. 15. 11:53
 15/21 anonim ***** válasza:
Két éves négyhónapos a kisfiam, otthon csak magyart hall, francia nyelvű bölcsibe jár egy éve (Luxemburgban élünk, itt is született). Magyarul 1-2 hónapja gyönyörű tisztán beszél, érthető, a ragozás nem megy még neki egyedül (saját magára te-ként, rám én-ként hivatkozik). Franciául mond szavakat, kifejezéseket, a kérdésekre adekvátan reagál, de folyamatosan még nem beszél.
2022. nov. 15. 12:14
 16/21 anonim ***** válasza:

Mi 3 nyelvu csalad vagyunk:2 szulo sajat nyelve+angol a közvetìtő.

1,5 èvesen 2-3 szavas mondatokban beszèlt màr a lànyunk a kettőnk anyanyelvèn. De ő tènyleg elèg koràn kezdte a beszèdet.

A környezetünkben is azt làtom, hogy ahol 2 vagy több nyelv van hozzàk az àtlagot.

2022. nov. 15. 12:20
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Megfogadom a tanácsokat és kíváncsian várom, hogy alakul, ha visszamentünk.
2022. nov. 15. 12:20
 18/21 anonim ***** válasza:

13-as vagyok.

Én nem beszélek franciaul így lehet rákenyszerültek. A férjem szudáni, de a gyerekekhez tört magyararral beszél.

Mind a 2 nyelvet anyanyelvi szinten beszélik. Írás olvasás jobban megy nekik franciául. (14éves lány 16 éves fiú?)

Most van egy 23 hónapos kisfiam ő most három nyelvet hall, de még nem beszél. Érti mind a 3 nyelvet korának megfelelően.

2022. nov. 15. 12:36
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

6

Ne beszélj angolul hozzá, ha nem az az anyanyelved.

Megtanulja pikk pakk helyesen helyben.. felesleges itthon túràztatni, össze is zavarod, hogy te beszélsz vele 2 nyelven

2.

2022. nov. 15. 13:13
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Ooo bocsi

Közben többen is îrták, hogy felesleges, sőt nem jó, ha te beszélsz 2 nyelven neki.

2022. nov. 15. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!