Mit tegyek hogy ne kelljen veszekedni hogy ne laptopozzon
videojátszon?
Figyelt kérdés
Kikészültem. Betegen van itthon, nekiáll videojátékozni.
Mindig lekapcsoltatom vele, elmondom a feladatait, vagy leviszem.
És MINDIG balhé van abbol a "retkes" videojatekbol laptopbol!
Soha nem lehet lezárni ugy, hogy normális hangnemben, soha nem lehet szépen elindulni aehova, egy szófogadatlan visszafeleselő arrogáns h.gyerek emiatt.
Oda se merek már menni szólni mert nem akarok ideges lenni, orditani sem, balhét sem.
Kihúzzam az árambol a gépet? Talán akkor hamar lecseng, hogy visít.
Mi az, hogy nem mersz szólni neki? Te vagy az anyja, nem? Ha meg rászoktattad, ne csodálkozz, hogy ilyen lett. Amúgy engem is érdekelne, hány éves gyerekről van szó, mert nem mindegy. Először azt gondoltam, kamasz, de mivel a kisgyermek kategóriába írtad a kérdést, akkor valószínűleg sokkal kisebb.
2022. nov. 14. 10:31
12/28 anonim válasza:
Válás után nálam maradt a lányom és az anyukájával a fiam. Aki azt írja játsszon bármeddig, annak tuti nincs otthon függő gyereke. A fiam egésznap azt a szart nyomja és az exem szintén nem mer semmit tenni, mert kiakad a fiam rá. Sokszor elalszik reggel, nem ír házit, nem megy a friss levegőre. Amikor tudom elhozom hozzánk és itt lekötjük mással. Az exemnek így amúgy egyszerűbb, mert nem kell foglalkozni vele. Mindkét gyerekem nálunk szeretne élni, de ebben anno nem tudtunk megegyezni. Itt nálunk alig jut eszébe a játék. Az a baj, hogy annyira ebben a világban él, hogy csak a játékról tud beszélni. Meg kell vele beszélni egy napi korlátot, hogy mennyit játszhat. Mi a telefont is mindegyik gyereknek (az új házasságomban is van már gyerek) este engedjük 1 órát kb., de sokszor már azzal se élnek. Szeretném, ha a fiam is inkább a világot fedezné fel, 12 éves. Ez volt az egyik oka, hogy elváltunk. Leszarta a gyerekeket az exem. Félek a fiamból így semmi nem lesz. Mindenképp szabályozd le, mert a te gyereked is függő lesz, vagy már az...
2022. nov. 14. 11:35
13/28 anonim válasza:
Milyen hátránya származik abból ha laptopozik a gyerek? Nem tudtok olvasni? Az a hátránya hogy nem fogad szót a gyerek, amikor szól neki az anyja hogy most mással kell foglalkozni (gondolom házi feladat)! Elég nagy hátrány, nem?
Kérdező, beszéljétek meg mettől meddig van laptopozás, szólj neki fél órával előtte hogy tudod majd fél óra múlva lekapcsolod és ha kész a házi még játszhat később. Ha nem teszi meg, akkor egy napig nincs laptop. De ez igaz lehet bármire, nem csak laptopra, hanem bármi más tevékenységre. Semmi ne menjen annak a rovására hogy nem fogad szót.
2022. nov. 14. 11:44
14/28 anonim válasza:
Betegen nincs semmi dolga. Ha iskolához túl beteg akkor házimunkához, meg ide oda menéshez is beteg. Miért ne játszhatna? Lazíts márcaz ég áldjon meg. És iŕd le a gyerek korát, mert nagyon nem mindegy hogy 6 vagy 16 éves.
2022. nov. 14. 11:53
15/28 anonim válasza:
"Az a hátránya hogy nem fogad szót a gyerek, amikor szól neki az anyja hogy most mással kell foglalkozni (gondolom házi feladat)! Elég nagy hátrány, nem?"
Első sorban erről a szülő tehet, nem edig a gyerek. A szülő veszi meg az ehhez szükséges dolgokat a gyereknek, aztán hagyja, hogy kicsússzon a kezéből az irányítás. A gyerek nem magától lesz ilyen, nem őt kell büntetni, ha a szülő szarul csinálta a dolgokat.
2022. nov. 14. 12:03
16/28 anonim válasza:
Gondolom ez a probléma nem a betegség időszakára vonatkozik csak.
2022. nov. 14. 14:21
17/28 anonim válasza:
Én ezt a problémát két részre bontanám. Alapból is ilyen, tehát amikor nem beteg akkor is sokat játszik? Mert erről, pláne hogy szólni se mersz neki, sajnos te tehetsz. Nem szabtál neki korlátokat, mettől meddig játszhat. Ellenben, ha msot beteg és úgyis az ágyban fekszik, én nem látok kivetnivalót abban hogy játsszon, elvégre az ágyból is tudja nyomni a kontrollert.
18 ėv alatti fiaimal simån megtettem hogy elvetem telefont és pc sem jåtszhatott mert olyat csinålt .
2022. nov. 14. 18:43
19/28 anonim válasza:
Mondd, hogy most megtanulunk egy új játékot, és vegyél neki valamilyen érdekes játékot, kártyát, amit már tud játszani veled is. Vagy te is ülj oda mellé, mielőtt viszed az új játékot, és kérd, hogy mutassa meg, mit játszik éppen, te is próbáld ki, mondd, hogy magyarázza el, akkor a lelki igényei jobban ki lesznek elégítve. De ott rontottad el, hogy kiskorában nem meséltél neki mesekönyvből, nem is kellett volna a kezébe adni ilyen kütyüt. Ha egy ideig ketten játszotok azzal a géppel, akkor pár hónap után lehet, hogy elfogad tőled egy könyvet, amit együtt olvastok el, vagy együtt megtanultok valamilyen kártyajátékot vagy más játékot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!