Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak az én 7 évesemnek nem...

Csak az én 7 évesemnek nem potyognak még a tejfogai, vagy más is van így? Ez nem baj?

Figyelt kérdés
2022. nov. 9. 11:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nagyobbik fiamnak is későn kezdtek kiesni a tejfogai, de ő babaként is későn növesztett fogakat, elmúlt egy éves, mire az első kibújt, de akkor aztán egyszerre 2-4 is. Fogváltás ugyanez, volt, hogy 9 évesen egy hét alatt négy foga esett ki. Röntgen persze készült neki is, de semmi aggasztót nem látták, csak még a csontfogak gyökere nem zárult be neki sehol 7 évesen (szóval még nem voltak "készen").

Most 15 éves, megvan az összes csontfogak, szép egészséges mind.

2022. nov. 10. 19:20
 12/15 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondták a Pedagógiai Szakszolgálatnál, hogy az iskolaérettség egyik jele, hogy van-e már csontfoga. Ugyanis nem csak a fogak csontosodnak, hanem a gyermek egyéb csontjai is erősödnek. A keze például még nem biztos, hogy elég erős, hogy megtanuljon írni, ha még nincs csontfoga. Iskolás már? Nincs gond a tanulással?

Az én lányomnak is 7 éves kora után jött ki az első csontfoga, és sajnos voltak is gondok a sulikezdéssel. Bár nekünk nagycsoportban ugyan nem mondták az óvónők, hogy ez gond lett volna, de utólag sajnos volt több jele is, hogy a lányom még nem volt érett a sulira. De persze most már igyekeznek kidobálni a gyerekeket az oviból, mert kevés a hely.

2022. nov. 10. 20:32
 13/15 anonim ***** válasza:
12-es, asok Nyugat Europai orszagban 4 evesen kezdik az iskolat ( nalunk is ), ugyhogy ez a ketto nem fugg ossze.
2022. nov. 10. 23:03
 14/15 A kérdező kommentje:
Nem mondták az oviban, hogy bármi gond lenne. Suliban sincs, szépen ír. Rajzversenyeket nyer, tehát sztem azzal nincs gond, hogy nem eleg csontos a keze, vagy nem tudom mire értetted, h a többi csontja sem fejlődik. Hallottam erről még régebben, hogy volt/van ilyen, hogy addig nem kezdheti egy gyerek a sulit, amíg nem kezdenek potyogni a fogai....de azért az durva lenne, nálunk nem volt ilyen feltétel.
2022. nov. 11. 08:32
 15/15 A kérdező kommentje:
Amúgy engem műtöttek szájsebészeten 14 évesen egy tejfog miatt, ami nem esett még ki...nem tudom lehet-e összefüggés genetikailag, hogy azért ilyen későn érő, mert én is az voltam....A nagyobbiknak 6,6 évesen esett ki az első.
2022. nov. 11. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!