Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért sikít a gyerek egy...

Miért sikít a gyerek egy másik arcába?

Figyelt kérdés

Az elmúlt héten kétszer esett meg a 15 hónapos lányommal ugyanaz: tőle pár hónappal idősebb kislány odajön hozzá, megáll előtte, csendben nézi egy darabig, majd minden előzmény nélkül teli torokból az arcába sikít. Mint egy harmadosztályú horrorfilm, komolyan!

Engem ez tisztára felidegesít, egyszerűen nem tudom hova tenni, hogy honnan jön a gyerekeknek ez.

Egyszersmind aggaszt, hogy nem okoz-e törést a lányom gyerekekhez való viszonyulásában, mert most nagy bizalommal és kedvesen áll hozzájuk.

Hogy lehet ezt kezelni?

2022. nov. 8. 22:28
1 2
 1/12 anonim válasza:
70%
De utálom az ilyet. Egy másik gyerek viselkedését (aki nem a tiéd) sajnos nem tudod befolyásolni, csak a sajátodét. Szerintem beszélni kéne a gyerek szüleivel, kezdjenek vele valamit
2022. nov. 8. 22:36
 2/12 anonim ***** válasza:
47%
Legközelebb már a "megáll előtte" résznél lépj közbe, és húzd el onnan a lányod.
2022. nov. 8. 23:10
 3/12 A kérdező kommentje:

Úgy érzem, hogy csöbörből vödörbe. Ha megtörténik egy ilyen incidens, az gondolom, negatívan befolyásolhatja a lányomat. De ha én eleve elhúzom őt minden hozzá közeledő kisgyerek elől, az nem ugyanaz? Ha érzékeli az attól való félelmemet, hogy hátha agresszív lesz az a gyerek is? Így nem épp azt tanítom neki, hogy a gyerekek félelmetesek, agresszívek és ne közeledjünk hozzájuk?

Az egyik eset orvosi rendelőben, a másik az utcán történt. Ti is láttatok már ilyet? Én az első után el nem tudtam volna képzelni, hogy ez megismétlődhet, azt hittem, hogy csak kifogtunk egy pszichopatát… így eléggé ijesztő a második.

2022. nov. 8. 23:31
 4/12 anonim ***** válasza:
13%
ezét nem kell egész napra a tablet elé rakni őket
2022. nov. 8. 23:36
 5/12 anonim ***** válasza:
75%
Két nemnormálist is kifogtál. Utcán, rendelőben ne engedj oda hozzá idegeneket, sok a beteg ember és a neveletlen kölyök. Jatszótéren viszont hagyd ismerkedni, oda általában ugyanazok az arcok járnak, egy idő után tudni fogja a gyerek is hogy kivel szeretne vagy nem szeretne játszani.
2022. nov. 9. 04:24
 6/12 anonim ***** válasza:
85%
Még ilyen esettel nem találkoztam, pedig két gyerekem is van. Lehet, hogy vmi fejlődési rendellenessége van, nem kell rögtön arra gondolni, hogy neveletlen. Sőt, mivel még kicsi, fejlődésben van, ez akár normális is lehet. Nem tudhatjuk, mi áll a háttérben, lehet még maga a szülő sem tudja. De semmi baja nem lesz a gyerekednek, fog még cifrábbakat látni bölcsiben, oviban.
2022. nov. 9. 08:00
 7/12 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem túl érzékenyen állsz hozzá. Gyerekek: orditanak, visitanak, van amelyik dobál, homokot a másik arcába, megloki, húzza a ruháját, stb. Inkább majd a bolcsiben, oviban, ahol te nem vagy ott, mindennap ezt hallgatom a lanyomtol, a te lanyodnak is hozzá kell szokni, mert lesznek ilyenek bőven.
2022. nov. 9. 08:02
 8/12 anonim ***** válasza:
68%
Mert agyhalott.
2022. nov. 9. 13:08
 9/12 anonim ***** válasza:
42%
2 év alatti gyerekek sikongatnak egymásra. Úristen, tragédia.
2022. nov. 10. 20:54
 10/12 A kérdező kommentje:
Úgy érted, természetes az, hogy odamegy a másik arcába, nézi némán, majd teli torokból sikítani kezd? “Sikongatásnak” nevezni eufemizmus kissé. Én eddig szerencsére nem láttam ilyet, pedig több gyerekkel volt már így a korosztályából. Odamentek egymáshoz, nézegették egymást, néha odanyúltak valamihez, pl. amit épp a kezében tartott, de az kimaradt, hogy két araszról egy baromi hangosat és hosszút sikít bele az arcába. Pszichopatológiásnak érzem, de tényleg lehet, hogy rajzfilmekből szedik.
2022. nov. 10. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!