Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak hogy az ágyában...

Mit csináljak hogy az ágyában aludjon?

Figyelt kérdés

5,5 éves a fiam és minden este sírással megy aludni, hogy fél meg nem akar a szobájába aludni mindig csak köztünk, ez megy bő 2 hónapja. Én már nagyon unom. Ha el is sikerül aludni az ágyában éjfél körül mindig átjön.

Nektek hány éves a gyerek és mikortól aludt teljesen külön egy éjszakát?

2022. nov. 7. 22:21
 1/7 anonim ***** válasza:
48%

És arra nem gondoltál, hogy esetleg nem alaptalan a félelme ?!

Én tuti vele aludnék, amíg fél.

2022. nov. 7. 22:39
 2/7 anonim ***** válasza:
69%
6.5 évesen még mindig vele maradok,amíg elalszik. Sosem kel fel éjszaka kiskorától kezdve. De van olyan,hogy engedem,hogy a kanapen aludjon el, amig az apja sportot nez a tvben, akkor becipeljuk az agyaba.
2022. nov. 7. 22:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
5 évesem van, én is vele maradok, amíg elalszik, bemegyek, ha nyikkan egyet, és ha jön éjjel, hogy velünk szeretne aludni, jöhet. Szerintem ez rendben van, én sem kényszeríteném egyedüllétre, ha fél. Sok dolgot be lehet vetni, hogy jobb legyen. Nyitva van az ajtaja? Talán érdemes hagyni. Ha csak félhomály van, ég a villany a folyosón, az is segíthet, vagy valami világító játék. Nálunk egy béka van az ágya mellett, ami csillagokat vetít a mennyezetre.
2022. nov. 7. 23:17
 4/7 A kérdező kommentje:

Van éjszakai fény a szobában, nincs teljesen sötét, ha bármikor átjön éjszaka alszik velünk tovább. Természetes hogy megvárom még elalszik, minden nap elolvasok neki egy könyvet.

De 2 hónapja csinálja ezt és nem tudom mi az oka

2022. nov. 8. 09:29
 5/7 anonim ***** válasza:
történt valami két hónappal ezelőtt, amitől megijedhetett? látott bármit, ami egy ötévesnek ijesztő lehet? tévében? mesében? történt valami a családban?
2022. nov. 8. 11:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Én emlékszem gyeremkoromból a zsigeri félelemre a sötéttől, egyedülléttől. Így nálunk az van, hogy az ágya benn van a szobánkban és nyugodtan alszik.
2022. nov. 8. 13:19
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A védőnő azt mondta, hogy a félelem tanult dolog. Pl egy gyerek nem úgy születik, hogy fél a póktol. Azt se tudja, mi az. Aztán látja másoktól, hogy félni kell. Ezen elgondolkodtam, hogy lehet benne valami, mert a gyerekeim kezdetektől sötétben alszanak. Ezt szokták meg. Soha nem féltek, mert ez volt a megszokott. Olyan van, hogy a lányom átjön, hogy rosszat álmodott, akkor közénk fekszik reggelig. De másnap már megy a saját szobájába aludni. Ez évi pár alkalom.
2022. nov. 8. 13:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!