Mit csinálnál ha a gyereked bántaná egy másik gyerek a játszótéren, a bántalmazó szülei pedig nem tennének semmit?
Győri esetre gondolok mikor egy kislány több gyereket bántalmazott, az egyik szülő megunta a dolgot és arconütötte a bántalmazót.
14.
A cikkből:
A gyermek, aki életkoránál fogva védekezésre képtelen személynek minősül, a bántalmazás következtében homlokcsontja törését szenvedte el, mely nyolc napon túli gyógytartamú sérülés.
Egyébként ez nem így van. Ha a szülő nem neveli meg a gyerekét, neked akkor sincs jogod megverni, megrángatni, felpofozni.
Ahogy egyébként egy felnőttet sincs, de ez már mas kérdés.
Arról nem szól a cikk, hogy a szülő picsogna, hanem hogy az ügyész vád alá helyzi a pasit, tehát nyilván nem kamu.
14.
De, sajnos 8 napon túli volt. Hihetetlen, hogy csak felfüggesztettet kapott a pasi. A többi szülő csak állt ott? 7 éves gyerekre rá lehet szólni. A pasinak nem is saját gyereke, anyuka helyében elgondolkodnék, kivel is vagyok együtt. Az én fiamat is szekálták, el tudtam intézni úgy, hogy utána jóba
lettek a gyerekek .
A 8 napon túl gyógyuló sérüléseknél a Btk. 164.§ (3) bekezdése alapján súlyos testi sértésről beszélhetünk. A gyógyulás időtartalmát orvosszakértő állapítja meg.
(6) 1-5 év: súlyos testi sértés
Na most. Az ügyész nem kért letöltendőt, tehát valami nagyon nem stimmel a sztoriban.
A szülők a hibásak, amiért nem nevelték meg a szemtelen gyereküket. A 41 éves férfi túlzásba esett, de ebből az esetből legalább minden résztvevő tanul.
Én ezt úgy képzelem, hogy ostoba család A kislánya ment baxtatni mindenkit, mert neki mindent szabad. Ostoba család B apukája meg megelégelte ezt a viselkedést. Gyanítom azért se lépett közbe senki mert 1) azt gondolták mélyen magukban, hogy igaza van 2) én se feltétlenül szólnék be valakinek, akiben annyi önkontroll sincs, hogy ne verjen meg egy 7 éves lányt. Ennél kevesebbért is ölnek embert, lakatosék meg pláne, hiányzik ez a rossebbnek.
Ha a fiamat akarják bántani, én fizikailag megakadályozom, mindig, de nem verem meg. Bár ritka, hogy ilyesmi történjen, eddig egyszer akarta csapkodni őt bottal, egy kb 3 éves fiú, neki kivettem a kezéből a botot, kettétörtem, és elhajítottam, hogy ezt kösz, de most fejezd be. Szóval maximum ilyenek vannak. Ha azt látnám, hogy vállalhatlan a játszótéren a közösség, akkor meg mennénk máshova.
Én úgy olvastam, hogy a kislány a pasi EXének a lányaival került konfliktusba. Lehet, hogy én vagyok előítéletes, de aki ilyen erős önkontroll nélküli túlzásba esik, az általában alapból bántalmazó, csak az alkalomra vár, hogy üthessen egy nála gyengébbet. Nincs is más konfliktuskezelő eszköze. Az, hogy nem is a saját gyerekeit "védte", csak megerősíti ezt. A cikkből nem derült ki biztosan, hogy már akkor is az exe volt-e a nő, vagy csak azóta, de ha az előbbi, az újabb kérdést vet fel. Mit keresett egyáltalán ott? Csak nem így akart imponálni a nőnek, hogy ő aztán mindent megtesz érte és a gyerekekért (IS).Persze, ez csak fantázia, de nem zárható ki szerintem. Bántalmazó embereknél ez a fajta viselkedés, ha nem is ilyen mértékben és körülmények között, de egyáltalán nem ritka, inkább tipikus.
Amúgy mindenképpen elítélem a pasit, biztos nem ezt tenném. A gyerek tetteiért a szülők felelnek. Ha a gyerekem piszkálná egy másik gyerek, azt a szülőkkel rendezném. Ahhoz valahogy mégse volt elég nagylegény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!