Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bevásárlásnál egy 2 és fél...

Bevásárlásnál egy 2 és fél éves gyereket az autóban egyedül hagyni? Ilyen őszi időben?

Figyelt kérdés
MIELŐTT elkezdenétek oltani, NEM az én gyerekemről van szó, csak nem tudom, mivel lehetne az illető szemét felnyitni, konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy ez bűntetendő lenne-e pl, ha egy rendőr ezt meglátja? Erre hiteles forrást is kérnék, aki tud mutatni! Most nem arra vagyok kiváncsi, hogy "én is szoktam egyedül hagyni, stb", nem ez érdekel, hanem hogy konkrétan egy rendőr mit csinálna, ha ilyet látna meg, illetve ha ilyen bejelentést tennének mondjuk egy bevásárlóközpontban. A gyerek egyébként aludt...
2022. nov. 5. 16:11
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
65%
30-as remekül példázza, mennyire igaza van a 7-esnek.
2022. nov. 5. 21:01
 32/51 anonim ***** válasza:
100%

31, nyugi, már az elsőst se lehet bekísérni.

A reális veszély felmérése és a túlféltés pedig nem ugyanaz.

De nekem mint érző lénynek az is elég ahhoz, hogy ne hagyjam a kocsiban, hogy nem akarom, hogy álmából felébredve (mert mi a garancia, hogy átalussza...) megrémüljön, hogy hol van (egy idegen parkolóban) és én hol vagyok. De nem vagyunk ugyanolyanok.

2022. nov. 5. 21:04
 33/51 anonim ***** válasza:
80%

Ha meglátnék egyedül egy gyereket a parkoló kocsiban, én simán kihívnam a rendőröket, nem érdekelne hogy csak 5 percre szaladt be akinek a dolga lenne vigyázni rá.

Felelőtlen az ilyen szülő, a rendőrség biztos elővenné.

2022. nov. 5. 21:10
 34/51 anonim ***** válasza:
85%

"De most komolyan ugyan milyen veszély fenyeget egy alvó gyereket a bezárt kocsiban?"

Nem egyszer és nem is egy remek példát írtak, csak egyszerűen nem akarok felfogni láthatóan...

Mi baj lehet? Kezdjük ott, hogy valamiért az idő felénél fel ébred arra, hogy anya sehol, úgy elkezd sírni, hogy közben levegőt sem vesz normálisan, még az sem kell hozzá, hogy elkezdjen kepeszteni a biztonsági övben... amúgy pont napokban olvastam egy esetről, hogy hordozóban altatta a babát a nő és megfulladt, meghalt...

2022. nov. 5. 21:15
 35/51 anonim ***** válasza:
19%
Írtak példát, de egyik sem életszerű. Az meg abszolút hülyeség, hogy 10 perc egyedüllét miatt meghalna. Ugyan már. Sok szülő itt az agyát is kiszülte meg életképtelennek állítja be a saját gyerekét. Semmi baja nem lesz.
2022. nov. 5. 22:09
 36/51 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk míg anyuka befutott az oviba a naggyal, a kicsi kiengedte a kéziféket és kigurult a fő útra, szerencsére nem lett baj, de lehetett volna.

A fiam sokszor a nyálától is fulladozik.

Az a baj azt hiszik a gyerekek csak ülnek, de nem 3 perc alatt mint a hurrikán mindent is szét barmol.

2022. nov. 5. 22:34
 37/51 anonim ***** válasza:
62%

Először is, én nem hagyom ugyan a gyerekeimet a kocsiban, de a válaszokat olvasva felmerül bennem, hogy miféle autósüléseket használtok ti, hogy a kétévesetek ki tud mászni belőle? A mienknek elég erős a csatja, néha meg nekem is nehéz kicsatolni őket, az ovisaim sem tudnák egyedül, ha pedig az öv nem elég feszes ahhoz, hogy ne tudjon kimászni a gyerek, akkor az nem túl biztonságos menet közben sem. Egy jól beállított ülében ott marad a kétéves, de semmiképpen sem 1-2 perc alatt hámozza ki magát belőle. Az én legnagyobb félelmem inkább az volna, ha egyedül hagynám, hogy megijed, és sír, nem pedig az, hogy meghal.

És azért az időfaktor sem elhanyagolható a történetben. Egy vásárlás lehet fél óra és lehet 5 perc is. Más az, ha a helyi kisbolt bejárata előtt parkolva beugrik az ember két zsömléért meg egy tejért, és megint más, ha a Tesco parkolójában hagyná a gyereket. A félórás tescos dolog tényleg vállalhatatlan, de az ötperces kisboltos esettel én elnézőbb volnék.

2022. nov. 6. 00:23
 38/51 anonim ***** válasza:
38%
Én hagytam bent pár percre az alvó ötévesemet a kocsiban, amíg EGYETLEN dologért beugrottam a boltba. Mire visszaértem, ott álltak mellette a rendőrök. Nem hívta őket senki, pont arra sétáltak. Nem csináltak semmit. Kérték, hogy nézzük meg, ébreszthető-e, jól van-e a gyerek. Elkérték az igazolványomat, de ennyi, sehol nem lett nyoma a dolognak, nem kaptam se bírságot, se figyelmeztetést, se semmit. Ennek már 8 éve.
2022. nov. 6. 00:29
 39/51 anonim ***** válasza:
100%

Volt már környezetembe példa mind a gyermek mind kutya egyedül hagyására autóban.

A kutyást azonnal értesítették hamgosbemdón az üzletben, hogy fáradjon ki a gépjárművéhez. Neki csak egy kellemetlen levele lett az állatvédelemtől, hogy számontartják az esetet, de többet ne forduljon elő.

A gyerekes esetében már a rendőr várta az anyát, és akkor hazavihette a gyermeket, de eljárás indult ellene, és a családból való kiemelés volt a tét (az ügy kimenetelét nem tudom).

2022. nov. 6. 05:14
 40/51 anonim ***** válasza:
79%
boltba bemenés soha nem 5 perc. ugyhogy gyereket nem hagyunk a kocsiba,se kutyát se kisgyereket.
2022. nov. 6. 05:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!