Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány évesen értik meg a...

Hány évesen értik meg a gyerekek, ha épp csendben kell lenni?

Figyelt kérdés

De úgy, hogy csendben is vannak.

Spontán okokból, pl. valaki beszédet mond, alszik a testvérke, valakinek fáj a feje vagy ilyesmik. Tehát nem csak úgy, mert a felnőttek azt mondták.

2022. okt. 26. 14:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
6 évesemnek még nehezen megy ez.
2022. okt. 26. 14:16
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ez iskoláskorban. VISZONT azon van nagy hangsúly, amit írtál: ha a felnőttek azt mondják, és ezért csöndben marad, az már előrelépés. Én 2,5 évesem már képes erre.
2022. okt. 26. 14:23
 3/11 anonim ***** válasza:
95%

huh, nekem anyám még 55 évesen sem érti :D És halál komolyan bárki bármelyik életszakaszából ismeri/ismerte (nagymama, nagynéni, apukám) mind azt mondják hogy egyszerűen SOHA nem tudott csöndben maradni, iszonyat bosszantó, moziba véletlen se megyek vele mert végigkommentálja… színházban elbújtam, hogy én nem vele vagyok.

Amúgy változó, gyerek függő, hogy milyen a habitusa… én mindig csöndes voltam, eljátszottam szépen egyedül már 4-5 évesen, a húgom meg folyamatosan kiabált, vergődött, csapkodott, dobálta a holmikat 11 évesen is amikor az öcsénk született, kiküldték iskolai előadásokról is.

2022. okt. 26. 14:27
 4/11 anonim ***** válasza:
33%
2es hány percig?
2022. okt. 26. 14:27
 5/11 anonim ***** válasza:
74%
4-es: egy beszéd erejéig mondjuk, de azért ne legyen hosszabb 10-15 percnél. 🤣
2022. okt. 26. 14:34
 6/11 anonim ***** válasza:
71%
Az egyik 5 évesen is értette, a másik 9 évesen sem fogja fel 😒
2022. okt. 26. 15:30
 7/11 anonim ***** válasza:
84%
4 éves, simán érti már egy éve mióta kistesója van, hogy ha alszik akkor csendben kell lenni. Van hogy dacból direkt hangoskodik ha rossz kedvű, de egyébként simán csendben marad, csendben foglalja el magát vagy átmegy egy másik helységbe ahol nem zavar senkit a zajongással.
2022. okt. 26. 16:47
 8/11 anonim ***** válasza:
85%
Nem mindegy, hogy 5 percről vagy 2 óráról beszélünk.
2022. okt. 26. 17:45
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A 2 évesemnek még nem megy, ha rápisszegek, egy kaján vigyor, majd elkezd vonyítani...
2022. okt. 26. 20:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Kislányomnak 2 éves korában született kistestvére, simán értette, hogy amíg alszik, addig mi csendben játszunk, ne kiabáljon, hangoskodjunk. De 4 évesen egy esküvői polgári szertartást is ülve csendben végigvárt.

A kisfiam most 2,5 éves, nem érti (vagy nem érdekli), mi az, hogy csendesen, ugyanebbe a polgári szertartásba bele is trollkodott.

Szerencse, hogy nem fordítva születtek :)

2022. okt. 27. 11:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!