Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig normális együtt fürdeni?

Meddig normális együtt fürdeni?

Figyelt kérdés
Én még szoktam a 4 éves lányommal kádban együtt fürdeni, kb heti 1-2 alkalommal. A férjem nem szokott vele együtt fürdeni. Szerintetek ezzel rosszat teszek? De ő kéri sokszor, mert akkor játszunk sokat, én nem igénylem, szeretek magam zuhanyozni, de néha a kedvéért szoktam.
2022. okt. 23. 23:32
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
67%

Mennyire kell prűdnek lenni ahhoz, hogy fürdőruhaban fürödjön valaki otthon....

Termeszetesseg?!

Miért kell már ilyen kis korban azt sugallni a gyereknek hogy jujj fúj oda ne nézzél, nincs ott semmi. Az ilyenekből lesznek az oviban egymásét leső, mutogató gyerekek... Mert nem látnak soha, és azt érzékeltetik velük hogy hú ez valami titkos dolog.

Nem kell direktben semmi, de ahogy őt is megmossuk, miért ne láthatná, hogy apa, anya is mosakszik, atoltozik szégyen érzet és takargatas nélkül.

Sosem fogom megerteni miért kell ebből ügyet csinalni.

Én is, apja is szokott fürödni a fiunkkal alkalmanként, ha kéri. Nem csinálunk belőle ügyet. 3 éves.

Kis iskolaskent is teljesen normális szerintem.

2022. okt. 24. 04:24
 12/29 anonim ***** válasza:
65%
Nem fürödtünk együtt soha. Bármilyen lappangó hüvelyi, végbéltáji fertőzést, baktériumot átadhatunk. És nem, nem ugyanaz mint egy klóros nagy medencében együtt fürödni.
2022. okt. 24. 05:24
 13/29 anonim ***** válasza:
50%
Eszembe nem jutna egy kádba ülni a gyerekemmel, ki tudja mit kaphat így el. Nem szeretném abban a vízben fürdetni, amit én lemosok magamról. Testvérek között sem tartom jó ötletnek, és világ életemben utáltam a testvéreimmel is együtt fürödni. Nekem a fürdés az tiszta vizet jelent, nem azt, amiben más is ázik.
2022. okt. 24. 06:31
 14/29 anonim ***** válasza:
66%
Nekem sosem volt normális. Szerencsére anyámnak se, én sem fürödtem vele soha. A strandolás meg az uszoda és az azutáni zuhanyzás más kérdés.
2022. okt. 24. 06:56
 15/29 anonim ***** válasza:
49%

Nekem nem fér bele.

Férjemmel néha néha oké. De a gyerekkel kizárt.

Nem azért mert prüd vagyok. Simán átöltözök elöttük. Vagy ha fürdök bejönnek beszélgetni.

De hogy be is szálljanak, na azt már nem. Nekem ez túl intim

1 és 3 évesek.

2022. okt. 24. 08:40
 16/29 anonim ***** válasza:
32%
A fiammal addig fürödtem, amíg nem kezdte felfedezni, hogy a lányok és a fiúk különböznek. Azóta csak apával fürdik és szerintem ezzel semmi baj. Most 4 éves.
2022. okt. 24. 08:59
 17/29 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem nagyon gusztustalan, azért mégis a napi kosz, izzadtsag fenék, nemi szervek baktériumai... Fürödjon mindenki egyedül tiszta vízben. Át simán öltözök a gyerekek előtt, de senkivel közös kád furdovizbe nem ülnék be, akármennyire szeretem az adott embert.
2022. okt. 24. 09:35
 18/29 anonim ***** válasza:
24%
Egyáltalán nem normális.
2022. okt. 24. 10:20
 19/29 anonim ***** válasza:
51%
Látom nagy a tájékozottság a témában. Egyébként azt tudtátok, hogy le is lehet zuhanyozni mielőtt beülsz egy kád vízbe a gyerekeddel? Velünk nem fürödtek annak idején a szüleink, de egyáltalán nem tartom normáltalan dolognak a gyerekkel fürdést, ha ő igényli. Basszuskulcs, én szültem, szoptattam. A bennem és rajtam élő baktériumok alakították az ő kis mikrobiomját. A velem lubickolás a legkevésbé veszélyes számára. Ennél még a pelenkahasználat is nagyobb fertőzésveszélyt rejt magában. A strandokról meg uszodákról akkor még nem is beszéltem.
2022. okt. 24. 10:38
 20/29 anonim ***** válasza:
85%
Ameddig nektek jól esik és természetesen jön, addig nyugodtan. Én semmi rosszat nem látok benne, nyilván le kell zuhanyozni mielőtt közös vízbe ültök, nem a napi retket beleáztatni a gyerek fürdővizébe, de ez szerintem alap azoknak, akik együtt fürödnek a gyerekeikkel.
2022. okt. 24. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!