Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek nem bosszantó,...

Szerintetek nem bosszantó, hogy minden betegséget megpróbálnak lelki okokkal magyarázni?

Figyelt kérdés

Nekem voltak problémáim gyerekkoromban. Anyám pszichológushoz meg Bach-virágterápiára meg minden baromságra hordott. Persze nem lett jobb semmi. 20 és 30 éves korom között összerakattam magam fogásszal, reumatológussal, minden krónikus problémám megszűnt. Volt mit kikezelni, kezeletlen idült gyulladásaim voltak.

Most az én gyerekemnek van pár problémája. Az anyámtól már most is meghallgattam, hogy ez lelki eredetű, de elvittem orvoshoz és közölte, hogy szerinte lelki eredetű a problémája! De mondok jobbat: tavaly, covid időszakban elvittem magánorvoshoz 40 ezer ftért köhögéssel. Igaz, tesztet nem csinált, de szerinte LELKI OKOK húzodnak meg a sokáig tartó köhögés (!!!) mögött. És megpróbált mindenféle hülye illóolajat rámsózni. Ezen teljesen kiakadtam, úgyhogy írt antibiotikumot,attól múlt el. De őszintén, mi ez az egész? Ennyire meghülyülnek a középkorú nők? (Teszem hozzá, az összes említett orvos nő volt, én csak férfiakhoz járok, érdekes módon sosem pszichológushoz küldtek,hanem Ct, ultrahang meg értelmes vizsgálatokra).

2022. okt. 21. 17:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
51%
Lehet, hogy a betegségeid nem lelki eredetűek voltak. Viszont az jól látszik, hogy a lelki problémáiddal nem foglalkozol.
2022. okt. 22. 00:20
 12/22 anonim ***** válasza:
35%

Van, aminek lelki okai van és van, aminek nincs.

Az elhuzodo köhögés pl alapjaraton ha nem találtak semmi problémát, simán megszokás is ám.

2022. okt. 22. 07:00
 13/22 A kérdező kommentje:
Ha nincs nyilvánvaló hatalmas megrázkódtatás, akkor lelki ok sincs. A legrosszabb, mikor próbálják beléd magyarázni, hogy márpedig lelkibeteg vagy. Mindenki lehet beteg, mindenki hordozhat betegséghajlamot. Stressz mindenkit ér, de komolyan, mennyire lenne unalmas életünk, ha nem lennének stresszes helyzetek? Mennyire természetellenes lenne, ha mindig minden tökéletes lenne? Szóval nem is értem, mit várnak ettől a "lelki okok" megközelítéstől, ha csak nem azt, hogy megvedd bizonyos emberek termékét/szolgáltatását. Ja, de várjunk csak, tényleg azt várják...virágterápia :D csakranyitogatás :D bars terápia:D 10 ezer ftos illóolajok...magán pszichológus terápiasorozat kb fél millió...hogy aztán kiderüljön, hogy pár állami ellátásban ingyenesen is elérhető vizsgálattól kiderüljön a valódi bajod.
2022. okt. 22. 10:45
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Elakadásai mindenkinek vannak. Mindenkinek. Ezeket nem kell lelki bajnak hívni, mert akkor rögtön valami súlyosra gondol akkor az illető (pl depresszió). És a legtöbb ember az elakadásaival együtt funkcionál az életben. Látszólag nincs "lelki baja". Ellenben, ha azokat az elakadásokat meg tudná oldani, fel tudná dolgozni, rá tudna látni, tudatosítani tudná, akkor sokkal jobb világban élnénk.

Máskülönben Derjaderja tök jól leírta a lényeget a 10-es válaszában.

2022. okt. 22. 13:22
 15/22 A kérdező kommentje:
Szerintem, aki úgy érzi, hogy "elakadásai" vannak, az azért érzi úgy, mert testi tünetei vannak. Pl. nem alszik, zavaróan stresszesnek éli meg a munkáját. Ez esetben előbb egy hormonvizsgálatot kéne csinálni, mert lehet, h a korizol szintje nincs rendben. Vagy a pajzsmirigye. Nyilván mindenki első körben étkezéssel, vitaminokkal, sporttal próbálja megoldani a bajait. Mert kórházba járni mindenki utál. Laboreredményekre várni mindenki utál. Van, aki annyira fél, hogy inkább hisz az angyalterápiának meg az illóolajoknak, mert az kellemes és ártalmatlan. A legrosszabb, ha egy naiv ember bekerül ebbe a körbe, mert ebből senki nem jön ki, inkább csak mélyebbre kerülnek. Én a magam részéről már csak a labor meg a képalkotó vizsgálatoknak hiszek, másnak nem.
2022. okt. 22. 19:11
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Gyereknél nettó baromság, és csak a pénzlehúzás van mögötte.

A gyerekek folyton betegek, mert az immunrendszerük még nem alakult ki rendesen, ráadásul az óvodában mindig van beteg gyerek, és körbefertőzik egymást.

Én gyógyult rákbeteg vagyok. Na, gondolhatod mit hallgattam az ismerősöktől!

Tartsak önvizsgálatot, hogy mit rontottam el az életemben. Meg menjek mindenféle alternatív terápiára, mert az használ, de a hagyományos orvoshoz el ne menjek már, mert a kemó méreg. Én már mindenkinek megmondtam, hogy nem kérdek a jótanácsokból, majd ha ő lesz ilyen helyzetben, majd akkor mehetnek természetgyógyászhoz, meg lélekdoktorhoz, meg vehetik a gyógygombát, de én inkább elmegyek az orvoshoz.

Egyébként ez főleg a pénzről szól.

A másik meg az, hogy az emberek nem tudják elfogadni, hogy van az életben olyan dolog, amit nem tudnak irányítani. Igen, ha egészségesen élsz, egészségesen táplálkozol, nem vagy elhízva, sportolsz, akkor is lehetsz beteg! Ezt sajnos elég nehéz feldolgozni, és meg is ijednek tőle az emberek, azért gyártanak mindenféle ideológiát mögé. Pedig egyre több olyan kutatás van, hogy bizonyos rákfajtát vírus okoz.

Szívroham, magas vérnyomás, gyomorfekély persze lehet a stressztől, de visszatérve a gyerekekre, nem hinném, hogy lelki okok miatt köhög. Inkább valami előző náthából visszamaradt szövődmény lehet, az én fiamnak sokszor volt arcüreg gyulladása, mert nem tudta rendesen kifújni az orrát.

2022. okt. 22. 21:50
 17/22 anonim ***** válasza:

Azért az angyalterápiát (wtf) ne hasonlítsuk és ne keverjük már össze a pszichoterápiával.

És elakadás nem csak abból érzékelhető, amit leírtál. De ebbe már nem mennék mélyebben bele.

2022. okt. 23. 00:31
 18/22 anonim ***** válasza:

"lelki ok", ez inkább mentális probléma.

Én több emberrel szedetnék hangulatjavítót például, az én környezetmben sokan vannak, akiknek mindig mindenféle bajuk van és "érdekes" az orvosok sosem találnak semmit.

De nálunk is most volt, hogy a gyereknek vagy egy hónapot volt beteg, fájt a füle, a doki semmit sem látott, aztán nagy nehezen benyögte, hogy biztos valami nem látható gyulladás. Antibiotikum másnapján már semmi sem volt a gyerek fülével.

De pl köhögés az gyakran vokális tikk, meg ilyesmi, meg itt folyton fázik a szomszéd lába, nyáron is, de érrendszeri baja nincs, a lába nem dagadt meg semmi, Na ő neurológián van vele, mert idegi eredetű lehet, de folyton dokikhoz jár, nagy hipochonder mindenben, szerintem mentális baja van.. Rokonom is van ilyen, folyton megmagyarázhatatlan fájdalmai vannak, de mind apró. Nekem is volt, hogy nyilalt a tüdőm/szívem nem tudom mi, csak, hogy arra, a doki szerint lelki ok, de olyan kurvára fájt, hogy kétrét görnyedtem, mikor megemeltem a karomat, és nem tudtam felállni pár másodpercig. Adott erős gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítót, rossz volt tőle a gyomrom, de a fájdalom megszűnt, 5 napig kellett szednem, soha többet nem jött vissza és életben csak egyszer fordult elő.

Aki sokat járogat orvoshoz, és nem találnak semmi komolyat, az mentális probléma, és írjanak fel rá valami ilyesmit, akkor is, ha az emberke nem akarja elfogadni.

2022. okt. 23. 07:17
 19/22 anonim ***** válasza:
35%

A lelki probléma és a mentális probléma az két különböző dolog. Aki mentálisan beteg, pl, skizofrén vagy autista, az objektíven diagnosztizálható dolog.

Lelki problémája meg mindenkinek van az élete során. Ennyi erővel mindenkinek meg kéne halnia 20 éves kora előtt.

2022. okt. 23. 14:27
 20/22 anonim ***** válasza:
25%

A borderline, bipoláris, szorongás, pánikbetegség meg kényszerbetegség is lelki bajok? Akkor hogy lehet, hogy gyógyszert adnak rájuk és hatnak?;)

Nem a lelkét kell gyógyítani, előbb a testét, megszűnik a testi tünet, és ráeszmél, hogy eddig rosszul gondolkozott, gyógyszer nélkül ilyesmire nem képes!

Ez a "lélek" dolog túl alter kifejezés, nem beszélgetésre van szükségük az ilyen embereknek, hanem gyógyszerre. Mert a személyiségük a mentális problémái miatt torzult, ezért oldja meg gyógyszer a dolgokat.

2022. okt. 23. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!