Kislányom majdnem 3éves most kezdte az ovit és állandóan bántja a 9hós múlt kisöccsét. Mit csináljak vele? (részletesebben lent)
sziasztok !
szóval az a helyzet hogy akármit csinál a kis drága ő mindig bántja. ha csak ül és játszik odamegy elveszi a játékot. utána belerúg egyet. alszik a kis drágaságom és lehúzza róla a takarót hogy ne bírjon aludni. meg ilyenek:( nagyon sajnálom a kis pöttömöt:( hozzáteszem a lányom csak délig van oviban..
Látszik, hogy jobban szereted a fiadat, vagy nem is tudom, hogy mi a megfelelő kifejezés erre. Nálunk ugyanígy volt, anyukám itt rontotta el... Pont ugyanennyi a korkülönbség közöttünk, én is féltékeny voltam rá. Anyu rosszul kezelte a helyzetet, most én 17 ő 14 éves, a helyzet nem változott, nem szerettem meg őt, sőt a mai napig féltékeny vagyok rá. Élő példa vagyok rá, hogy akinek van testvére az könnyebben megtanul osztozkodni, jobban elboldogul... Hát én épp öcsém miatt vagyok önző, és ki nem állhatom ha osztozkodni kell valamivel. Megfogadtam, ha gyerekem lesz, biztosan nem vállalok kettőt... Most ott tartok, hogy alig várom már, hogy leérettségizzek, és mehessek el itthonról. Ha nem akarod, hogy később rossz kapcsolat legyen a gyerekeid között, ne hagyd, hogy a kislányod azt érezze, hogy a kisfiad jobban szereted.
Sok sikert!
L/17
ez a legnagyobb hülyeség amit tehetsz, pláne ha utána járatni akarod. Szegény azt hiszi otthon maradhat és micsoda szívás, ha egy hét múlva újra mennie kell. Járjon oviba, ha egyszer így döntöttél, ne engedj, mert rosszabb lesz neki.
Inkább csinálj ebéd után magatoknak külön programot, ha elhozod az oviból sétáljatok egyet, ha van kire hagynod a picit. És próbáld meg rávenni a gyerekeidet arra, hogy szeressék egymást, mert ez nem nagyon sikerült eddig, a legnagyobb nem jön ki a középsővel, aki utálja a legkisebbet. Ülj le mindkettőjükkel játszani, próbál kitalálni olyan játékot, amit a 9 hónapos és a három éves is játszhat. És hagyd abba a szegény kicsi drágaságomat, nem fog belehalni az a gyerek, ha lila a térde. Inkább kérdezd meg a lányodat, miért rugdalja az öccsét, biztosítsd róla, hogy megérted a dühét, de van annak jobb módja is hogy kifejezze. Állj a lányod mellé, neki nagyobb szüksége van rá. Ha odamegy és elveszi a játékot a kicsitől ülj közéjük próbáljatok meg együtt játszani. Ha esetleg el is szalad úgyis csatlakozik később.
Szia! Nálunk is van féltékenység, DE: azt semmiképpen nem engedem, hogy a nagy bántsa a kicsit. Egyformán foglalkozom mindkettejükkel. A nagyra úgy tudtam hatni, mikor az elején bántani akarja a kicsit, hogy elmagyaráztam neki, hogyha a kicsi megnő, emlékezni fog rá, mennyit bántotta babakorában, nagyon nagyon szomorú lesz, és félni fog tőle.
Ez érdekes módon hatott, azóta nem nyúl hozzá.....
Próbálj meg esetleg a lelkiismeretére hatni.
Sok sikert.
Pont ilyen idősek a gyerekeim, bár az én lányom már betöltötte a 3-at, most kezdte ő is az ovit. Nálunk már elmúlt a féltékenység, bár nagyon is vigyázok rá, hogy amikor hazahozom az oviból, akkor ő legyen a középpontban. Úgyis tudja, hogy amíg oviban van, addig meg a kicsivel vagyok elfoglalva.
Én egyformán imádom mindkettőt, sőt még az ovi kezdetén inkább a nagyobbikat dédelgettem, annyira lelkifurdalásom volt, hogy nincs velem napközben.
De nálunk ilyen elképzelhetetlen lenne, hogy bántsa a kicsit. Soha nem is tett még ilyet, de ha tett volna igencsak megbüntettem volna (de nem veréssel, mert azt is csak úgy fogja fel, hogy a kicsi miatt kapott ki) Nagyon el kell vele beszélgetni az eset után, hogy ilyet nem, szabad. Ha lila foltos a gyerek majd magyarázhatod a védőnőnek, hogy nem te verted meg, te csak hagytad hogy a nővére rugdossa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!