Tudom, hogy mindkettő teljesen normális és elfogadott a mai társadalomban. Még jó! De érdekelne, mitől függhet... Létezik ezzel kapcsolatban egy tanulmány esetleg?
Kislányom úgy néz ki, balkezes lesz. Nagyon ügyes a bal keze, és ezt preferálja inkább. Egy idősebb ismerős minap rászólt, hogy ne azzal fogd, hanem a "szép" kezeddel. Hát, majdnem hátast dobtam. Ilyen még létezik? Gondolom, már csak idősek körében.
Úgy néz ki, a fiam is balkezes lesz. A családban nincs egyáltalán, a felmenők között sem volt, ezért ezt a teóriát kizárnám. Iker gyerek vagyok, mindegyikük jobb kezes. Viszont a fiam terhessége iker terhességnek indult az orvos szerint, ebben lehet vmi.
2022. okt. 14. 16:09
12/25 anonim válasza:
Apukám balkezes volt, testvéremmel jobbkezesek lettünk, de mindkét unokája balkezes lett.
2022. okt. 14. 18:48
13/25 anonim válasza:
9
Egyébként a fiam ikernek indult..
A családban véletlen tudtam meg, hogy van olyan jobbkezes, akit átszoktattak anno ( több is)
Szőval ahol nincs balkezes, az sem biztos, hogy nincs
2022. okt. 15. 18:06
14/25 anonim válasza:
Ezt a balkezesnek kreatív agyfélteke, jobbkezesnek a logikus agyfélteke domináns annyiban cáfolnám, hogy bátyám és húgom balkezesek, és gondolkodós, matekos pályát választottak, én jobbkezes vagyok, rajztanár és festőművész. Az ilyen logika mentén nekem kéne gondolkodós szakma, de én világ életemben rossz matekos voltam.
2022. okt. 16. 12:43
15/25 anonim válasza:
"Én meg kétkezes vagyok, apám is kétkezes volt. Ritka,de ilyen is van."
Az ilyen gyerekeket azért lehet, hogy érdemes jobbkezességre szoktatni, hogy könnyebb legyen nekik megtanulni írni. Mert egy jobbkezes tanító nénitől megtanulni azt, hogy ballal hogyan fogd a ceruzát hatéves létedre... hát az legalább olyan nehéz, mint jobbkezesként áttenni a balba és úgy próbálkozni megtanítani egy balkezes gyereknek, hogy milyen a szép ny betű... :)
2022. okt. 25. 19:42
16/25 anonim válasza:
15-ös: én kétkezesként mindkét kezemmel írok, hiába akartak engem is a jobb kezemre szoktatni. Nem kellene ebbe beleszólni. Mindenki tudja, hogyan jó neki. Még egy hatéves is.
2022. okt. 25. 19:49
17/25 anonim válasza:
"én kétkezesként mindkét kezemmel írok, hiába akartak engem is a jobb kezemre szoktatni"
Ha nem próbáltak volna átszoktatni, csak az egyik kezeddel írnál...
2022. okt. 25. 20:09
18/25 anonim válasza:
Nem próbáltak ÁTszoktatni. RÁszoktatni próbált a tanár a jobbra. Mindig két kézzel írtam.
2022. okt. 25. 20:22
19/25 A kérdező kommentje:
Ez érdekes számomra, hogyan lehet két kézzel írni? Mármint egy mondat így, másik úgy? Tényleg csak kíváncsiságból érdekel.
2022. okt. 25. 20:35
20/25 anonim válasza:
Nem, csak bármelyikkel tudok. Mondatok között azért nem váltogatom. :) De pl. egyyetemen sokszor cseréltem, ha már elfáradt az egyik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!