Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért történik ez a gyerekkel?

Miért történik ez a gyerekkel?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..

A kérdés kiírása óta eltelt 2 év. Őszintén azóta nem is foglalkoztam a dologgal, egyszerűen nem énekeltem neki többet azt a dalt és nem mutogattam a szóban forgó videót.

De ma eszembe jutott, és kíváncsi voltam, hogy reagál rá. És olyan keserves sirasba kezdett. És ha kérdem, nem akar beszélni róla. Csak sír. Szerintetek létezik, hogy egy traumara emlékezteti? Még annyit hozzá fűznék, hogy azóta elváltunk az apukájával, és nem kizárt, hogy érte némi trauma, mivel az apja agresszív volt velem. De nem látok összefüggést a videó és a történtek között. Max hogy azok az időszakok amikor ezt énekeltem neki, azok voltak a nehéz idők, amikor is sok volt a vita. De nem emlékszem közvetlen egybeesésre.

2022. okt. 12. 22:59
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Jézusom, ne vicceljetek már 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ komolyan az a szaranya aki figyel a gyerekére, és segíteni akar át lépni azon a bizonyos trauman most ameddig még gyerek és időben van. Akkor éreznem magam szar anyának ha nem foglalkoznék ezzel. Én komolyan megörültem amikor láttam milyen sok válasz jött, erre tessék 😂 ui: kapaszkodjatok meg, mert még párszor mutatni fogom a gyereknek a videót, amíg rá nem jövök mi a baj, csak így tudok rajta segíteni.
2022. okt. 13. 11:43
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennek a végére akarsz járni, pszichológus. Itt biztos nem kapsz se választ, se támogatást, se segítséget.
2022. okt. 13. 12:11
 13/18 A kérdező kommentje:
Ez természetes, mindenképp. Csak gondoltam hátha akad addig is itt pár értelmes vélemény, tapasztalat.
2022. okt. 13. 13:58
 14/18 anonim ***** válasza:
78%

Igen,traumára emlékezteti. Ne énekeld neki többször. 2 év múlva meg megkérdezheted,mit érez pontosan, ha akkor is sír. Az enyém a pókoktól fél, 6 évesen fel tudja idézni, amikor 3 évesen pók alakú gumicukrot látott, pedig kb alig emlékszik valamire abból az időből, konkrétan még a bölcsire sem emlékszik..

Nekem is van egy olyan dal ovis korombol, amit rühellek és bőgni tudnék,ha meghallok. Sztem mindenkinek vannak ilyen dolgai, nem kell túl mélyre ásni, néha az ember többre megy, ha egyszerűen csak békèn hagyják.

2022. okt. 13. 14:47
 15/18 A kérdező kommentje:
De én jelen pillanatban úgy érzem ez nem egy olyan dolog amit figyelmen kívül kellene hagynom. Korához képest sok mindenen ment keresztül velem együtt. Engem személy szerint jó pár dologban akadályoznak a gyerekkoromban átélt traumáim, és mindent megteszek, hogy a gyerekemnek segitsek az ilyeneket időben feldolgozni. Nem azt mondom, hogy rossz aki nem hozzám hasonlóan cselekszik, de szülőként szerintem mindannyian érezzük, hogy mikor van az amikor lépni kell és mikor van az amikor figyelmen kívül lehet hagyni egy dolgot.
2022. okt. 13. 15:25
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Akkor lépjél, ne a gyakorin lógjál. Én nem tudom, mi "mindent" tettél meg, de alig 4 évesen van egy traumatizált gyereked...apját sem én választottam...szedd már össze magad.
2022. okt. 14. 09:26
 17/18 A kérdező kommentje:
Az szedje össze magát aki képes egy idegennel így beszélni, fogalmad sincs hogy ki vagyok , és milyen de ki oktatsz, mégis honnan veszed te hogy én csak itt keresek megoldást? Abból a pár sorból amit írtam le vontad a legnegativabb részt, hogy állj belém? Istenem, hova lett az emberekből az emberség?
2022. okt. 14. 11:11
 18/18 A kérdező kommentje:
És igen, én választottam az apját, és nem tudhattam, hogy ez lesz a vége, tévedni emberi dolog, biztos te is tévedtél már párszor. És nem én vagyok az egyetlen akkor ezt az utat végig járta, veled is megtörténhet, de addig úgyis csak ítélkezni lehet. Én végig jártam és büszke vagyok rá hogy 2 éves gyerekkel a nyakamba, volt erőm lépni.
2022. okt. 14. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!