Szoktatok néha bepánikolni, hogy mi lesz, ha történik
valami rossz a gyerekkel?
Figyelt kérdés
Néha teljesen befészkelődik az agyamba a rettegés, hogy mi lesz, ha történik vele valami, amit nem tudok megakadalyozni. Igyekszem elterelni a figyelmemet erről de néha letaglóz.Közben meg nincs semmi gond. Akikre szoktam bízni az az apja és a nagyszülei, mindenki nagyon megbízható, de mégis valami azt súgja, hogy mégsem. Amikor én vagyok vele, sokszor bevillannak a hírek amiket korábban olvastam, hogy ilyen meg olyan baleset történt kisgyerekekkel, ilyenkor még néha levegőt sem kapok. Néha 120-as pulzussal ébredek rémálomból. Nem mindig, néhány havonta jön elő. Ez valami pánikbetegség?
2022. ápr. 30. 23:18
1/8 anonim válasza:
Nem,ez még nem pánik. De lehet belőle az.
Én is aggódtam, de utána (kb 3 hetesen) beteg lett a lányunk. Onnantól nem agyaltam hülyeségeken,hidd el. Azóta (6 éve) van min gondolkodni.
2022. ápr. 30. 23:36
2/8 anonim válasza:
Nem pánik, de a nonstop szorongás is rettenetes tud lenni. Én belefogytam kb. 8 kilót, mára kicsit lazább vagyok. Kicsit!!! És visszahíztam 4-et :) de még mindig csokival csillapítom a gyakori belső feszültséget, nagyon rossz, én tudom. Könnyű mondani, hogy vedd lazábbra, de nem tehetsz mást, muszáj. Hidd el, ők is imádják a gyermeked, csak ő létezik, vigyáznak rá. Főleg a nagyszülők, ők néha túlzásba is.
2022. ápr. 30. 23:57
3/8 anonim válasza:
Nem egészséges, ahogyan érzel! Pszichológusra vagy pszichiáterre van szükséged!
2022. máj. 1. 00:30
4/8 anonim válasza:
Az ilyesmik mindig benne vannak a pakliban. Nem szabad rajtuk agyalni, mert így nagyobb rá az esély, hogy megtörténik. Én egyszer, még gyerek koromban annyira féltem, hogy egyszer elhagyom az órámat, hogy végül sikerült elhagyni. Valamivel ilyenkor el kell terelni a rossz gondolatokat.
Vagy venni kell álomfogót. :)
2022. máj. 1. 01:20
5/8 anonim válasza:
nem szoktam ilyenre gondolni. amúgy is kicsi a valószínüsége
2022. máj. 1. 05:08
6/8 anonim válasza:
Nem szoktam. Háború is lett, covid is lett. Remélem elkerül minket az előbbi. Utóbbival meg már együtt tudunk élni. A véletlen balesetek pedig történhetnek. Ez van. Ismerős kisgyereke szaladgált és nekiszaladt a falnak, úgy törött el a válla. Nem is hitték el, hogy komoly a baj, amíg aztán nem mentek el vele sürgősen a kórházba.
Irreálisan pánikolni meg senkinek sem hasznos. Én átbeszélném ezeket a félelmeket a pszichológussal.
2022. máj. 1. 06:22
7/8 anonim válasza:
Nem, teljesen felesleges.
Nekem pl a lányom 5 évesen szaladt a szobában, simán elesett, rá a könyökére - eltört. Ezt pl hogy akadályozod meg? Sehogy.
Balesetek vannak, még halálosak is, úgy is ha teljesen ártatlan az áldozat, nem lehet mit tenni
2022. máj. 1. 11:41
8/8 anonim válasza:
Nekem soha.
Tartok tőle tudatosan, de eléggé elővigyázatos vagyok, a többi meg... hát ez van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!